31 december 200600:00

Landman terug bij Flyers

Jacco Landman maakte zaterdagavond zijn rentree in de ploeg van Heerenveen. Met steun van de veteraan veroverde Flyers de eerste drie punten van de competitie met een 3-0 overwinning op Tilburg Trappers.

De terugkeer van Landman komt niet helemaal onverwacht, maar wel op een goed tijdstip voor Heerenveen. Het team zag de afgelopen week de coach en twee imports vertrekken en verloor tot overmaat van ramp vrijdagavond in Tilburg de vijfde wedstrijd op rij.

De zege zorgt ervoor dat Flyers weer mee gaat doen in de strijd om een plek in de play-offs. Het team van Alex Andjelic krijgt bovendien binnenkort waarschijnlijk nog versterking van een nieuwe import, zodat de Friezen met enige optimisme naar het restant van de competitie kunnen kijken.

Kelly Shields droeg zijn steentje bij aan de zege met een keurige shut-out tegen een Trappers-team dat onder meer Jeff Paul, Stanislav Nazarov en Casey Vanschagen miste door schorsing of ziekte. De held van de wedstrijd van vrijdag, Dave Bonk, slaagde er niet in zijn stempel op deze wedstrijd te drukken.

Na een doelpuntloze eerste dertig minuten, greep Heerenveen halverwege de wedstrijd de leiding. Casey Bartzen scoorde de goal, terwijl Ă©Ă©n van de assists op naam van Jacco Landman kwam. Marco Postma verdubbelde de voorsprong drie minuten later, terwijl Brian Ballman de wedstrijd met een shorthanded goal in het slot gooide.