Trappers suarez close

25 september 201100:00

Door Joep Meijsen

Larry Suarez nieuwe bondscoach

De Nederlandse ijshockeybond heeft Larry Suarez benoemd tot nieuwe bondscoach. De 47-jarige Amerikaan is in Nederland vooral bekend als ex-coach van Tilburg Trappers.

Larry Suarez tekende het contract als bondscoach enkele uren voor de aanvang van de strijd om de Ron Berteling-schaal. De bekendmaking van de nieuwe bondscoach vormde het einde van een persconferentie van de NIJB, waarin de koers van de bond voor de komende drie jaar werd gepresenteerd. Suarez tekende een overeenkomst voor één jaar.

Suarez: 'Ik vind het een eer om als coach van een nationaal team te mogen werken. De afgelopen jaren heb ik natuurlijk een band gekregen met Nederland. Ik voel me goed hier en zal er alles doen om deze functie zo goed mogelijk uit te voeren.'

Suarez combineert zijn functie als bondscoach met die als coach bij de Ratinger Ice Aliens in de Duitse Oberliga. Suarez woont al jaren in Nederland en kent veel van de spelers van Oranje goed vanwege zijn werk bij de U18 van Nederland. De afgelopen jaren werkte hij onder meer in Italië en de Tweede Bundesliga.

De uit Chicago afkomstige Suarez was vanaf de zomer van 2006 de baas bij Tilburg Trappers. In die periode won hij met de Brabantse eredivisionist twee landstitels en een nationale beker.

In november zal Suarez voor het eerst met het nationale team op pad gaan. Dan wacht de Euro Ice Hockey Challenge in Torun. Nederland speelt daar tegen Kroatie, Roemenie en gastland Polen.