Gijs lavallee 0708

18 december 200700:00

Door [email protected]

Lavallee weg bij Groningen

Groningen heeft topscorer Kevin Lavallee de laan uitgestuurd. De Grizzlies hopen Juha Kaari terug te kunnen halen op de plaats van Lavallee.

De beslissing van Groningen is opmerkelijk. Lavallee was met 17 doelpunten en 30 punten in 19 wedstrijd veruit de best scorende speler bij de noorderlingen. De Canadees staat momenteel zelfs achtste in de Nederlandse topscorerslijst.

'Bestuur en de coach menen op deze wijze een betere invulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van het team als geheel en aan de ontwikkeling van de Nederlandse spelers in het bijzonder', meldt de club in een persbericht. 'Beide punten zijn belangrijke doelen in dit eerste Eredivisie jaar.'

Het team is in gesprek met Juha Kaari over een terugkeer naar Groningen. De populaire Fin had een belangrijk aandeel in de twee kampioenschappen in de eerste divisie in 2005-06 en 2006-07. Eerder dit jaar was hij op stage in Finland. Hij keerde te laat terug voor een reguliere transfer, waardoor de club een import moet opofferen om hem in te kunnen lijven.

Groningen keerde dit seizoen weer terug op Nederlands hoogste niveau. De ploeg won dit jaar pas Ă©Ă©n wedstrijd in reguliere speeltijd. De Grizzlies staan in de eredivisie onderaan de ranglijst met nul punten uit acht wedstrijden.