15 november 200800:00

Door [email protected]

Lefebvre nieuw bij Grizzlies

Groningen heeft zich versterkt met Blair Lefebvre. De Canadese aanvaller startte het seizoen in de Zweedse tweede divisie. Grizzlies neemt daarnaast afscheid van Mark Schra en Chris Lok.

De 25-jarige Lefebvre speelde in zijn juniortijd in de British Columbia Hockey League, een goede voorbereiding op NCAA of CIS. In 2004 werd hij aangenomen bij de University of Minnesota-Duluth, dat uitkomt in de NCAA. Hij werd daar een teamgenoot van voormalig Nederlands topscorer TJ Caig. Dat seizoen kwam hij in 26 wedstrijden tot twee goals en vijf assists, een punt meer dan Caig.

Aan zijn carriere kwam in 2005 echter een abrupt einde door een aanrandingszaak. Lefebvre werd schuldig bevonden en moest vertrekken bij UMD.

Wat de forward in de twee jaar daarna deed is niet duidelijk, maar afgelopen seizoen dook hij op in een Amerikaanse amateurliga in Houston, Texas. Met de Houston Luckies haalde Lefebvre de finale om de Central Interior Hockey League, maar ging daarin onderuit tegen Kitimat.

Lefebvre in Rimbo uniformAfgelopen zomer kreeg de Canadees een kans om zijn professionele loopbaan nieuw leven in te blazen met een contract bij het Zweedse Rimbo IF. De ploeg komt uit in de Zweedse tweede divisie, het vierde niveau van het land. In zeven wedstrijden was Lefevbre daar goed voor drie goals en vijf assists. Waarom hij er vertrekt is onbekend. Uit het gastenboek van de clubsite is wel op te maken dat de fans het spijtig vinden.

Twee Nederlandse spelers verlaten Grizzlies. Mark Schra ruilt Groningen in voor het eerste divisie team van Heerenveen Flyers. Chris Lok is gestopt.