10 juli 200900:00

Door Remco

Liebenow tekent bij Tilburg

Tilburg Trappers heeft de 28-jarige Amerikaanse aanvaller Josh Liebenow vastgelegd voor het komende seizoen. De Amerikaan speelde het afgelopen seizoen voor het Duitse Crimmitschau in de Tweede Bundesliga.

Liebenow is een rechtshandige winger die zijn opleiding genoot aan de Universiteit van Wisconsin. Hier speelde Liebenow vier seizoenen waarin hij 44 keer scoorde en 50 assists gaf. De 1.75 meter lange Liebenow begon zijn professionele carrière bij Miami Manatees in het laatste jaar van de WHA2.

Het seizoen daarop verdween de WHA2 en ging deze liga op in de SPHL. In de SPHL ging Liebenow aan de slag bij Huntsville Havoc waar hij tot 15 treffers en 11 assists kwam. Bij Huntsville was Liebenow ploeggenoot van een aantal voormalige spelers uit de Nederlandse competitie. Steve Howard (Amsterdam, Den Haag), Brad McDonald (Geleen) en Brandon Doria (Groningen) maakten ook deel uit van de selectie.

In 2005-2006 kwam de Amerikaan samen met Steve Howard in Azië terecht bij het Zuid-Koreaanse Kangwon Land dat uitkomt in de Asia League. Na het avontuur in Azië keerde de kersverse Trapper terug in Noord-Amerika om in de sterke ECHL te spelen bij Bakersfield Condors waar voormalig Trapper Dave Bonk destijds speelde. Na twee seizoenen ECHL maakte Liebenow de overstap naar Europa en ging spelen voor de Eispiraten uit Crimmitschau waar de hereniging met Dave Bonk plaatsvond. Gedurende twee succesvolle seizoenen in Crimmitschau noteerde Liebenow 35 goals en 40 assists.

Technisch manager René de Hondt van Tilburg Trappers is blij met de nieuwe aanwinst: ‘Josh Liebenow is een echte aanwinst voor ons team. Toen ik onze nieuwe coach Mark Pederson vertelde, dat we Liebenow hadden weten te strikken, reageerde hij erg enthousiast.'

Trappers maakte tevens bekend dat er een Zweedse verdediger op tryout-basis naar Tilburg komt. De 20-jarige Ian Geire speelde het afgelopen seizoen voor IF Björklöven in de J20 Superelit, de hoogste Zweedse U-20 competitie. In 26 wedstrijden voor Björklöven scoorde Geire eenmaal, kwam ook tot één assist en liep tegen maar liefst 105 strafminuten aan.