21 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

MacIver dubbel geschorst

Doug MacIver speelt in ieder geval komende vrijdag niet mee in de tweede wedstrijd van Den Haag tegen Heerenveen. De verdediger is door zijn club en door de Nederlandse IJshockeybond geschorst. Aanleiding is het incident aan het eind van de eerste wedstrijd afgelopen dinsdag.

Doug MacIver schoot aan het eind van de wedstrijd op het oog met opzet een puck in de richting van de Heerenveense bank. Deze ging echter over de bank heen en raakte daar een toeschouwer. Deze liep een verwonding op aan de hand als gevolg van het schot en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Op de site van Den Haag wordt aangekondigd dat MacIver in ieder geval voor de wedstrijd van komende vrijdag geschorst is als gevolg van een interne maatregel. De tuchtcommissie van de Nederlandse IJshockeybond heeft intussen besloten dat MacIver in ieder geval niet meer mag spelen tot het moment dat de commissie zich over de zaak heeft gebogen.

Wanneer de tuchtcommissie bijelkaar komt is vooralsnog niet duidelijk. De derde wedstrijd staat op het programma voor 1 maart.