Flyers panchenko kijk in camera

13 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Makkies voor Flyers/Eaters

Heerenveen en Geleen hadden weinig moeite met de twee teams die onderaan de liga bungelen. Flyers haalde de dubbele cijfers tegen Nijmegen Devils, terwijl Geleen een simpele zege boekte op Groningen Grizzlies.

Voor Nijmegen was de 10-0 nederlaag tegen Flyers het grootste verlies van het seizoen. In oktober wist ook Geleen een keer tien keer te scoren tegen Nijmegen, maar toen wist Devils in ieder geval nog een tegendoelpunt te produceren. In de eerste periode kon Nijmegen de schade nog beperkt houden, maar drie doelpunten in de openingsfase van de tweede doorgang zetten de deur open voor de forse nederlaag.

Flyers liep weinig tot geen schade op, wat met de bekerfinale in aantocht goed nieuws is voor de Friezen. Matthew McCarthy had drie doelpunten voor Heerenveen, terwijl Oleksandr Panchenko twee goals voor zijn rekening nam. Oriel McHugh, John Gordon, Alexander Ivanov, Marco Postma en Lawne Snyder werkten ook aan hun statistieken. Nijmegen verving tijdens de derde periode doelman Casper Swart.

Slechts honderdvijftig toeschouwers kwamen op de ontmoeting tussen Groningen en Geleen af op zaterdagavond. De overwinning van Grizzlies een dag eerder op Nijmegen kreeg daar geen sensationeel vervolg. Belangrijkste ontwikkeling voor Geleen was, dat topscorer Brian McGarry weer de weg naar het net wist te vinden. De Canadees had het na een geweldige seizoensstart was de doelpuntenmachine een beetje aan het stokken. Met vier goals en een assist was hij in Groningen weer de grote man.

Eaters scoorde na een kwartier spelen de eerste goal en nam daarna systematisch afstand van Groningen. Tijdens de eerste pauze stond er een score van 3-0 op het bord en twintig speelminuten later was dit uitgebreid naar 5-1. De enige Grizzlie-goal kwam op naam van de Zweedse verdediger Jonas Carlenius. Ducan Halloun, Akim Ramoul, Michael Walling, Ryan McLeod en youngster Lars van Sloun waren de andere doelpuntenmakers voor Geleen. In de uiteindelijk in 1-9 eindigende ontmoeting.