NHL DEL mannheim logo

27 december 200600:00

Mannheim blijft aan kop

Adler Mannheim blijft koploper in Duitsland. De ploeg van Greg Poss won op Tweede Kerstdag met 3-4 in Krefeld. De nummer twee van Duitsland, Ingolstadt, won de uitwedstrijd tegen Augsburg met 2-4.

nnheim boekte een moeizame zege in het oude stadion van Krefeld Pinguine. Krefeld kan momenteel niet terecht in het Königpalast waardoor de wedstrijd tegen Mannheim ouderwets in de Rheinlandhalle werd afgewerkt. De toeschouwers zagen in de eerste periode geen goals, ondanks een powerplay van vijf minuten voor de thuisploeg. Mannheim kreeg de grootste kans tijdens deze powerplay, Rico Fata mocht alleen op Reto Pavoni afgaan maar faalde in de afwerking.

Pas in de 29e minuut kwam Mannheim op voorsprong. In de eerste minuten van de periode liep Mannheim wederom tegen enkele straffen op maar de penalty killing van de koploper loopt als een trein. Eenmaal compleet wist Mannheim ook aanvallend gevaarlijk te worden. Een backhander van Rick Girard zorgde voor de 0-1. Vlak voor het einde van de tweede periode wist Krefeld eindelijk de sterk spelende Jean-Marc Pelletier te kloppen. Roland Verwey verraste de Amerikaan dertien seconden voor tijd met een schot in de korte hoek.

In de 42e minuut zette Rick Girard met zijn tweede treffer van de avond Mannheim weer op voorsprong. Een minuut later wist Krefeld eindelijk toe te slaan tijdens een powerplay. Een afstandsschot van Richard Pavlikovsky verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Halverwege de derde periode besliste Mannheim de wedstrijd in hun voordeel. Eerst was het Jeff Shantz die een schot van Francois Bouchard knap verlengde en daarmee Pavoni voor de derde maal passeerde. Vlak daarna maakte Rico Fata de 2-4 door een break away te verzilveren.

Krefeld bleef tot het einde op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg slaagde wel om de treffer te produceren, maar deze viel pas achttien seconden voor tijd en kwam op naam van Alexander Selivanov.

Overige wedstrijden

Hannover won de beladen uitwedstrijd tegen aartsrivaal Hamburg Freezers. Thomas Dolak was de absolute uitblinker voor de bezoekers. Dolak scoorde driemaal voor Hannover dat uiteindelijk met 2-3 won in een bijna uitverkochte Color Line Arena.

Kölner Haie herstelde zich van twee opeenvolgende nederlagen. In de eigen Kölnarena won de ploeg van Doug Mason met 5-3 van Frankfurt Lions. David McLlwain scoorde tweemaal voor de nummer drie van de DEL.

Staartploeg Duisburg won voor de derde maal op rij. Ongekende weelde voor de ploeg die dankzij de recente vorm nog maar twee punten nodig heeft om de rode lantaarn over te dragen aan Straubing Tigers. Op Tweede Kerstdag won Duisburg thuis met 3-2 van Iserlohn dat steeds verder wegzakt op de ranglijst en inmiddels is gekelderd naar de elfde positie. De Rus Egor Bashkatov scoorde tweemaal voor Duisburg waaronder de winnende goal zes minuten voor tijd.

DĂĽsseldorf blijft in de race voor de derde plaats door een moeizame 2-4 overwinning in Straubing. De Metro Stars namen een 0-2 voorsprong door goals van Rob Collins en Jean-Luc Grand-Pierre. In de tweede periode verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon. Pas in de laatste twee minuten van de wedstrijd nam DĂĽsseldorf afstand van de thuisploeg. Charlie Stephens en Klaus Kathan wisten de drie punten veilig te stellen.

Ingolstadt boekte een eenvoudige 2-5 zege in en tegen Augsburg. Ingolstadt kwam in de eerste periode al op een 0-2 voorsprong door John Tripp en Bjorn Barta. In de derde periode liep Ingolstadt zelfs uit naar 0-4. Twee goals van Mark Murphy bracht Augsburg nog een klein beetje terug in de wedstrijd, maar Jakub Ficenec zorgde twee minuten voor tijd shorthanded voor de beslissing.