13 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Mark Poeteray overleden

IJshockeyspeler en -coach Mark Poeteray is afgelopen week overleden. De voormalige speler van onder meer Utrecht en Groningen was al geruime tijd ziek.

Dat meldt de website van Groningen. ‘We zullen zijn inzet, open en altijd geïnteresseerde benadering zeer missen, en wensen Bianca en de families Poeteray en Schipper heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies. We zullen zijn inzet, open en altijd geïnteresseerde benadering zeer missen, en wensen Bianca en de families Poeteray en Schipper heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies', schrijft het bestuur van de Groningse club op de site.

Poeteray trad een week voor zijn overlijden in het huwelijk met Bianca. De in Leeuwarden geboren speler speelde voor Assen, Utrecht en Groningen in de eerste divisie. Ook kwam hij enkele jaren uit voor de Slapping Studs uit Enschede, een studententeam. Zijn beste jaar had hij in 2002/03 toen hij bij Utrecht in de Eerste Divisie elf goals en dertien assists op zijn naam bracht voor exact één punt per wedstrijd. In 2005/06 werd hij met Groningen nog kampioen in de Eerste Divisie.

Mark Poeteray is maar 29 jaar oud geworden. Het bestuur van de Beheersstichting IJshockey.com wenst familie en vrienden van Mark Poeteray veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.