26 oktober 200700:00

Door [email protected]

Martin Trommelen stapt op

Martin Trommelen houdt het voor gezien. De 38-jarige goalie van Tilburg Trappers hangt zijn schaatsen aan de wilgen, nadat zijn club deze week een importgoalie aantrok.

Trommelen had al eerder aangekondigd ruimte te zullen maken wanneer een externe goalie zou worden aangetrokken. Hij wilde de verdere ontwikkeling van Ian Meierdres niet in de weg staan.

Trappers zelf acht Meierdres echter nog niet rijp voor een vol seizoen eredivisie. 'Hij is nog jong en moet vooral mentaal nog sterker worden', meldt Cees Oerlemans in een open brief op de website van de club. De toenemende blessuregevoeligheid van Trommelen speelt daarbij een belangrijke rol. 'Als er tijdens wedstrijden waar het er echt om gaat iets gebeurt met Martin, dan kan Ian de druk nog niet aan.'

De technische staf van Tilburg had, na het aantrekken van de 24-jarige Canadees Paulo Colaiacovo, graag een driemanschap gezien. Meierdres had van de twee ervaren goalies moeten leren. Trommelen had echter geen zin in zo'n driemanschap en trok vrijdag zijn conclusies.

Trommelen speelde zijn hele carriere voor Tilburg Trappers en had dit seizoen zijn duizendste wedstrijd in het eerste kunnen spelen. De Tilburger speelde jarenlang in het Nederlands team en gold als één van de beste Nederlandse goalies. Trommelen kreeg donderdag een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd voor een aanvaring met scheidsrechter Patrick Britt op 19 oktober.

Het bestuur van Tilburg heeft laten weten Trommelen te willen behouden voor de Trappers. 'Dat zal waarschijnlijk in een andere rol zijn dan als goalie van het eerste team', aldus Oerlemans. Het rugnummer van Trommelen, 31, zal bij Trappers nooit meer gedragen worden. Er wordt in overleg met Trommelen een afscheid tussen fans en speler gepland.