Eaters mcgarry close2 0708

3 september 200900:00

Door Joep Meijsen

McGarry alweer weg bij Tilburg

Brian McGarry is alweer vertrokken bij Tilburg Trappers. De aanvaller kwam er binnen een etmaal achter geen motivatie meer te hebben voor ijshockey.

De speler kwam gisterochtend aan, trainde 's avonds voor het eerst mee met de ploeg en pakte vanmorgen alweer het vliegtuig terug naar huis. 'Ik heb totaal geen zin meer om te ijshockeyen. Een andere reden is er niet. Ik denk dat het beter is als ik direct vertrek en mijn contract inlever', zei McGarry. Vorig jaar speelde de forward geen ijshockey. Tilburg betekende zijn comeback.

Pogingen van coach Mark Pederson en technisch manager René de Hondt om de voormalige topscorer van Geleen van mening te laten veranderen liepen op niets uit. René de Hondt: ‘Hoe jammer het ook is, maar met een speler die totaal niet gemotiveerd is, willen wij de competitie niet in. Wij gaan nu zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger voor McGarry.'

McGarry is niet de enige die zijn koffers pakte. De vier buitenlandse spelers, die bij Tilburg Trappers een contract probeerden af te dwingen zijn allen afgewezen en intussen weer weg. Het gaat om de Amerikanen Jeff Kasper en Paul Smyth, de Zweed David Brome en de Noorse-Fin Hendrik Skouen. De Belgische international Jens Engelen traint wel mee met Trappers, evenals enkele spelers uit het selectieteam.