15 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

McGarry bezorgt Eaters winst

Brian McGarry was voor de tweede week op rij de grote man in eigen stadion. De geboren Canadees nam drie treffers voor zijn rekening in de 8-4 overwinning van Geleen op Groningen. Kevin Lavallee had twee goals namens de Grizzlies.

Een week eerder was McGarry ook al bijzonder trefzeker in de wedstrijd tegen Nijmegen. Ook jongeling Lars van Sloun trok de aandacht. Het talent van Geleen scoorde zijn eerste goal van zijn eredivisieloopbaan. Jan Kentos, Erik Tummers, Joey Grasso en Akim Ramoul namen de andere goals van Geleen voor hun rekening.

Eaters was de betere ploeg op eigen ijs, maar moest verschillende keren comebacks van de taaie Groningers afweren. Duncan Rode en Matt Tremblay waren de andere doelpuntenmakers voor Groningen, dat vooralsnog in de competitie op drie punten blijft steken. Eerder dit weekeinde werd thuis met kleine cijfers verloren van Den Haag. Daarmee kennen de Grizzlies een heel behoorlijke start van hun comeback in de eredivisie.

Een vechtpartij zorgde nog voor enige ophef tijdens de wedstrijd van zondagavond. De voormalige Berlijnse IJsbeer Fabio Patrzek en Steven Farrer namen het tegen elkaar op na een incident rond Geleen-doelman Tomas Kalousek. Beide heren konden met verschillende straffen de kleedkamer opzoeken. In totaal deelde scheidsrechter Van Baast 106 strafminuten uit in de zestig minuten tellende wedstrijd.