14 september 200700:00

Door Joep Meijsen

McGarry blijft bij Geleen

Clubtopscorer Brian McGarry heeft zijn contract met Eaters Geleen met een jaar verlengd. Vorig jaar was de intussen 22-jarige aanvaller goed voor 44 goals en 49 assists in 46 wedstrijden, waarmee hij de nummer drie was op de nationale topscorerslijst.

Steve Farrer, Jan Kentos en Robbie Holoien is McGarry de vierde buitenlandse aanvaller voor het team van de nieuwe coach Uli Egen. Daarnaast maken de Nederlanders Akim Ramoul, Jeffrey Mens, Willem Kneepkens, Lambert Keulen en Scott Bakx deel uit van de selectie van Geleen.

McGarry kwam vorig jaar als een redelijk onbekende speler uit een lagere Canadese juniorendivisie, maar toonde zich al snel een zeer waardevolle speler in de Nederlandse competitie. Hij werd onder meer onderscheiden met de Player of the Month Award, zoals die door IJshockey.com en RBK Hockey wordt uitereikt. McGarry won de prijs over zijn prestaties in de maand december.

De competitie begint over drie weken en de selectie van Geleen begint steeds completer te worden. Defensief beschikt Egen over Mike Walling, Erik Tummers, Brad McDonald, Steven Leslie, Hendrik Ivarsson en Glenn Bakx, terwijl Tomas Kalousek en Quintin Cuijpers het doel gaan verdedigen.

Brian McGarry was vijf seizoenen lang een veelscorende speler was bij de Sudbury Junior Wolves in de Northern Ontario Junior Hockey League. Vooral in zijn laatste seizoen scoorde McGarry aan de lopende band met 56 goals en 67 assists in 58 wedstrijden. Hij was drie jaar op rij topscorer van zijn club.

In het seizoen 2003-2004 streed McGarry een stevige strijd om het topscorerschap in de liga met een andere bekende van het Nederlandse ijshockey, Matt Tremblay van Groningen. Laatstgenoemde won die strijd.