15 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Mens en Kneepkens terug

Jeffrey Mens en Willem Kneepkens keren terug bij Eaters Geleen. Beide spelers verruilden de club halverwege het vorige seizoen voor Eindhoven na een conflict met coach Dave Hyrsky.

Dat heeft Geleen bekendgemaakt. De terugkeer is een belangrijke stap voor de Limburgse eredivisionist, die maar weinig spelers uit de eigen jeugdopleiding in de selectie heeft. De beide spelers eindigden bij Eindhoven op de eerste en tweede plek van de topscorerslijst. Kneepkens kwam tot zeven goals en zeven assists en elf wedstrijden, terwijl Mens vier goals en zes assists in zeven potjes voor zijn rekening nam.

De nieuwe coach van Geleen, Uli Egen, heeft publiekelijk aangegeven meer aandacht te willen besteden aan spelers van eigen kweek. Overigens kan de 23-jarige Kneepkens natuurlijk niet meer tot de jeugdspelers worden gerekend. Hij debuteerde op piepjonge leeftijd in het seizoen 1997/98 voor Geleen, dat toen in de Eerste Divisie uitkwam. Sinds 2000 maakt hij definitief deel uit van de selectie van Eaters. In 194 wedstrijden kwam hij tot vier goals en achttien assists.

Mens is achttien jaar oud en debuteerde ook al op piepjonge leeftijd bij Geleen, waar hij in 2003/04 zijn eerste doelpunt scoorde. De jeugdige aanvaller wordt in Limburg beschouwd als een groot talent. Dit seizoen werd hij geselecteerd voor Jong Oranje. Bij het wereldkampioenschap voor spelers tot achttien jaar kwam hij in vijf wedstrijden tot twee goals en achttien strafminuten.

Eerder deze week maakte Geleen al bekend dat verdediger Brad McDonald terugkeert voor een derde seizoen in Glanerbrook. Daarmee begint de selectie van Eaters langzaam vorm te krijgen. Eerder werden Mike Walling, Jan Kentos, Akim Ramoul en Steve Farrer al vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Daarvan is alleen Kentos een nieuwkomer in Limburg.