Hijs uithof inside fog fake 111011

11 oktober 201100:00

Door Joep Meijsen

Mist stopt wedstrijd in Den Haag

De wedstrijd tussen Den Haag en Friesland Flyers in de eredivisie is na enkele minuten spelen in de tweede periode gestaakt omdat het zicht werd gehinderd door te veel mist.

De stand in de wedstrijd was op het moment van staken 1-1. Alexander Selivanov nam na zeven minuten spelen de openingsgoal voor zijn rekening, terwijl een powerplay-goal van Andrey Levitin de zaken vlak voor het einde van de eerste periode weer in evenwicht brachten. Ook toen was er echter al sprake van overlast door de mist, waardoor het laatste stuk van de eerste periode werd doorgeschoven naar de tweede periode.

Na enkele minuten spelen bleek het echter niet verantwoord om de wedstrijd voort te zetten en blies scheidsrechter Ramon Sterkens voor het einde van de wedstrijd. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat de wedstrijd in zijn geheel zal worden overgespeeld op een later tijdstip, maar een definitief besluit daartoe wordt genomen door de competitiecommissie.

Ook afgelopen weekeinde werd al een wedstrijd in De Uithof voortijdig beëindigd. Dat gebeurde bij de ontmoeting in de eerste divisie tussen Den Haag en Eindhoven. De ijshal in Den Haag is pas op 8 oktober geopend. De 400 meterbaan opent woensdagochtend weer. Hier was overlast door wakken.