Hys mizerek close 0708

12 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Mizerek held in Den Haag

Hijs Den Haag sloeg voor eigen publiek de aanval van Amstel Tijgers op een plek in de play-offs af. De ploeg van Andy Tenbult knokte terug uit een 1-3 achterstand, waarbij Josh Mizerek in de slotminuut de winnende goal scoorde.

Voor beide ploegen was het een vitale ontmoeting. Amsterdam zou bij winst weer aansluiting vinden bij de nummers drie en vier op de ranglijst, terwijl Den Haag juist het gat met de nummer vijf fiks zou kunnen vergroten. Uiteindelijk was het de formatie uit de Hofstad die op het tandvlees de punten binnensleepte en daarmee een buffer van zeven punten schept met Amsterdam en dus met wat meer gerustheid naar de ranglijst kan kijken.

Mark Tanner verzorgde het enige doelpunt in de eerste periode. Tijdens de tweede powerplay voor de ploeg uit de hoofdstad werkte hij de puck achter de Fin Sami Heinonen naar voorbereidend werk van Brad Smulders. Den Haag begon wat nerveus aan de wedstrijd, iets waar Amsterdam zeker in de eerste periode minder last van had.

Het was powerforward John Hecimovic die vroeg in de tweede periode voor de gelijkmaker zorgde. Het voorbereidende werk kwam van Steve Howard, die enkele weken geleden nog voor Amsterdam speelde. De andere speler die de overstap maakte, Paul Vincent, blijft te geblesseerd om in actie te komen voor de Hagenezen. Hij ontbreekt al weken in de opstelling van de ploeg.

Het initiatief in de wedstrijd bleef ondanks de gelijkmaker bij Amsterdam liggen, dat via Brad Smulders en Brent Janssen nog voor de dertigste minuut een buffer van twee doelpunten opbouwde. Met een time-out probeerde Tenbult zijn spelers weer op het rechte spoor te krijgen, wat behoorlijk lukte. Eerst zorgde Joshua Mizerek voor de gelijkmaker, vervolgens kregen Doug MacIver en Vince Malts het met elkaar aan de stok en als klapstuk van de tweede periode zorgde Jan-Jaap Natte voor de gelijkmaker.

Josh Mizerek fungeerde eerder dit seizoen nog kortstondig als interim-coach, moest afgelopen woensdag met een stevige wond in zijn gezicht het ijs verlaten in de wedstrijd tegen Heerenveen, maar kroonde zich in de Uithof op vrijdag tot koning. Terwijl de meeste toeschouwers al aan overtime dachten, zorgde hij met nog maar ongeveer veertig seconden op de klok voor de winnende goal.

Den Haag mag zondag proberen de opgaande lijn vast te houden tegen de andere directe concurrent om een plek in de play-offs, Geleen. Hijs mag op bezoek in Limburg. Amsterdam moet morgen proberen de race toch spannend te houden met een overwinning. Tilburg Trappers komt op bezoek in de Jaap Edenhal.