Kemphanen mjeleli skate 1112

16 oktober 201100:41

Mjelleli helpt herstel Kemphanen

Eindhoven Kemphanen doorbrak zaterdagavond een reeks van drie nederlagen met een 6-3 zege op Herentals. Mario Mjelleli had met twee goals en een assist een belangrijke bedrage in de zege. Geleen handhaafde de ongeslagen status met een zege in Leuven.

Eindhoven Kemphanen - Herentals
Heel overtuigend was het allemaal niet in Eindhoven tegen een frisser spelend Herentals dat eigenlijk meer had moeten doen met de vele mogelijkheden op de powerplay, waaronder twee langdurige situaties in vijf tegen drie. Uiteindelijk kon Eindhoven in de derde periode definitief afstand nemen van de Belgen.

Coach Tommie Hartogs had wel een verklaring voor het niet altijd overtuigende spel van zijn ploeg, vooral in defensief opzicht. ‘De wedstrijd van gisteren is hard aangekomen en dat zie je vandaag terug. Vooral bij de verdedigers zie je dat een aantal spelers vandaag niet hun normale niveau halen. Ik zie deze wedstrijd ook niet als herstel voor gisteren.' Kemphanen kreeg vrijdag een 11-5 pak slaag van Tilburg Trappers.

Herentals had het beste van de openingsfase, maar het was Eindhoven dat na zes minuten spelen op voorsprong kwam. Mario Mjelleli gaf van achter het doel een afgemeten pass op de inschaatsende Bob Teunissen die de puck hoog in het net binnenschoot. De penaltykill van Kemphanen was het onderdeel dat het beste liep op zaterdagavond en dat was ook wel nodig. Vooral in de eerste twee periodes kreeg Herentals op de powerplay volop de kans van scheidsrechter Tim Tzirtziganis, die geen heel gelukkige wedstrijd floot.

Eindhoven ontsnapte in de slotfase van de eerste periode toen Kyle Moir een uitbraak van Dries Leirs stopte, maar de goalie van Eindhoven was kansloos toen Tyler Melancon in de openingsfase van de tweede periode van dichtbij de gelijkmaker binnenschoot en gelukkig toen Ben Torremans kort daarna op de paal schoot. Vooral de handig schaatsende Barry Horman was echter een voortdurende bron van gevaar namens Herentals, maar Moir zorgde daarbij voor een aantal prima saves.

Het was uiteindelijk een defensieve fout bij Herentals die Kemphanen de opening bood om de controle in de wedstrijd weer te grijpen. De pass uit het verdedigingsvak werd door Ronald Wurm nog voor de blauwe lijn uit de lucht gepakt. In één beweging bracht de forward Nick Verschuren in stelling die geen fout maakte tegen doelman Kevin van Looveren.

Kemphanen greep uiteindelijk in de derde periode definitief de macht. Mario Mjelleli (2) en Paul Vincent scoorden in een periode van 2,5 minuut. Tussendoor trof ook Vincent Morgan nog doel, maar uiteindelijk stond Eindhoven na die doelpuntrijke minuten met 5-2 voor en was de wedstrijd beslist. Nick Verschuren scoorde nog zijn tweede goal, terwijl Tyler Melancon uiteindelijk toch nog een powerplay-goal scoorde namens Herentals.

Coach Hartogs is voorlopig niet van plan Casey Vanschagen als forward op te stellen. Hartogs: ‘Hij blijft de komende weken nog als verdediger staan. Hij is natuurlijk van nature een aanvaller en die omschakeling is niet makkelijk. Ik heb zelf die transformatie ook doorgemaakt, dus ik weet precies wat Casey op dit moment doormaakt.'

Kemphanen klimt door de overwinning naar de vijfde plaats van de ranglijst. Volgende week zaterdag ontvangt de ploeg in eigen huis Leuven Chiefs. Herentals heeft zondag alweer de volgende opgave op het programma staan. Tilburg Trappers komt om acht uur op bezoek.

Leuven Chiefs - Geleen Eaters
Ook Geleen had het niet makkelijk tegen een Belgische tegenstander. Tegen Leuven werd er uiteindelijk dankzij een sterke derde periode toch nog met 3-5 gewonnen. David Burgess had twee goals en twee assists namens Eaters.

Geleen begon nog goed door al na 3,5 minuut op voorsprong te komen via de derde treffer dit seizoen van David Burgess. Daar bleef het echter lange tijd bij, waarbij Eaters het zichzelf niet makkelijk maakte door te veel kansen om zeep te helpen.

Daarbij krijg je als ploeg altijd het deksel op de neus en dat gebeurde deze keer ook. Olivier Bouchard-Roland schoot na vijf minuten spelen in de derde periode de gelijkmaker binnen. Dit bleek het signaal voor Eaters om er een schepje bovenop te doen en vier minuten later was het al 1-5 voor Geleen dankzij goals van wederom Burgess, Erik Tummers en Lars van Sloun.

Ryan Burkholder maakte er zelfs nog 1-5 van, voordat Leuven via goals van Matiss Megnis en de tweede van de avond voor Olivier Bouchard-Roland de marge nog verkleinde.