Trappers bat celebrate 0 2 200309

10 oktober 200900:00

Door Remco

Moedig Amsterdam verliest nipt

Tilburg Trappers won met 3-5 in de Jaap Edenhal maar had wel de nodige moeite met Amstel Tijgers. Daryl Bat wist driemaal te scoren voor de Tilburgers, voor Amsterdam was Joey Oosterveld met twee goals de topscorer.

De wedstrijd in Amsterdam kende de nodige vertraging. Rond zes uur viel namelijk de stroom uit en bleef het een kwartier donker in de Jaap Edenhal. De jonge honden van Amsterdam begonnen goed nadat het licht was teruggekeerd. Na zes minuten spelen leverde dit zelfs de openingstreffer op voor de nog puntloze Amsterdammers. De Duitse verdediger Jochen Gross wist met een slapshot de Tilburgse goalie Ian Meierdres voor het eerst te kloppen: 1-0.

Pas vier minuten voor de eerste pauze kwamen de Tilburgers langszij. Het dynamische duo Bat en St. Jacques sloeg weer eens toe en lieten weer zien een succesvol duo te vormen dit seizoen. Dit keer gaf Bat de assist en scoorde Chris St. Jacques zijn zevende treffer in zeven wedstrijden.

De beide Canadezen gingen vrolijk verder in de tweede periode en wisten samen Casper Swart nog tweemaal te verslaan. Dit keer was Bat de afmaker op aangeven van St. Jacques. Tussen de goals van Bat door scoorde Joey Oosterveld nog voor de thuisploeg.

Aan het begin van de derde periode leek Tilburg de definitieve klap uit te delen aan Amsterdam. Op aangeven van Daryl Bat scoorde Robert Marcellis de 2-4 voor Trappers. De Tilburgers moesten het vanavond overigens doen zonder Casey Vanschagen en Rody Jacobs, bij Amsterdam ontbraken Andrew Winnik en Alexander Hult.

Toch gaf de ploeg van Ron Berteling zich niet gewonnen na de vierde Tilburgse goal. Halverwege de derde periode was het weer Oosterveld die Meierdres passeerde. De 20-jarige Amsterdammer bevestigde weer zijn uitstekende seizoensstart en staat nu op vijf doelpunten.

Helaas voor de thuisploeg bleef de gelijkmaker uit. In de slotseconden bekroonde Bat zijn wedstrijd met een empty-netter en bepaalde de eindstand daarmee op 3-5. Amsterdam lijkt dus wel met de week te groeien onder aanvoering van de indrukwekkende routiniers Marcel Kars en Alexander Schaafsma. Morgen mag de ploeg van Ron Berteling het opnemen in en tegen Eindhoven.

Tilburg is klaar voor dit weekeinde en kan tevreden zijn met de huidige tweede plaats achter het tot nu toe ongenaakbare Den Haag. Volgende week vrijdag vindt de return tussen Amsterdam en Tilburg plaats in Stappegoor.