1 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Mogelijk meer dopingzaken

De dopingzaak rond international Jamie Visser breidt zich mogelijk verder uit. Er zou nog een speler van Eaters betrapt zijn op het gebruik van stimulerende middelen, terwijl volgens Visser meerdere spelers in de eredivisie hetzelfde middel gebruiken als hij.

Dat meldt dagblad De Limburger. De andere Geleense speler is volgens de krant betrapt op het gebruik van cannabis. Het artikel noemt geen naam. Vorig jaar leidde cannabisgebruik bij enkele spelers overigens niet tot schorsingen. Onder meer Mark van Ranzow en Ray Gallagher ontvingen de afgelopen jaren wel schorsingen wegens drugsgebruik.

Volgens Jamie Visser stelt de ophef rond zijn dopinggebruik niet zoveel voor en is hij ook niet de enige die het haargroeimiddel gebruikt. 'In Noord-Amerika is het tegenwoordig heel normaal dat je deze pillen bij beginnende haaruitval slikt, ter preventie. Er zijn dan ook meer spelers in de eredivisie die deze middlelen om dezelfde reden gebruiken.'

Het middel staat op de dopinglijst omdat hiermee het gebruik van andere verboden stoffen kan worden gemaskeerd. Visser spreekt in het artikel in de krant het gebruik van anabole steroĂŻden tegen. 'Ik ben een begaafd speler en heb door mijn lengte al een fysiek voordeel ten opzichte van de meeste tegenstanders. Het slikken van steroĂŻden zou mij in het Nederlandse ijshockey bovendien helemaal niet helpen, want er is maar weinig fysiek contact en het komt je snelheid en technische vaardigheden niet ten goede', zo wordt Visser geciteerd.