Trappers hagemeijer skate 1112

21 oktober 201123:07

Monsterzege voor Trappers

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond een monsterzege op Amsterdam Capitals. De wedstrijd in de Jaap Edenhal eindigde in een 18-0 overwinning voor de Brabanders. Heerenveen was in eigen huis te sterk voor Herentals en haalde ook de dubbele cijfers: 11-2.

Tilburg Trappers - Amsterdam Capitals

Tilburg Trappers weet dit seizoen tot nu toe heel makkelijk het net te vinden. Vorige week haalde de ploeg van Theo van Gerwen al de dubbele cijfers tegen Eindhoven en op vrijdag ging Amsterdam Capitals op de pijnbank: 0-18.

Het clubrecord voor Amsterdam werd daarmee net niet geëvenaard, in het seizoen 1966/67 verloor het toenmalige Amsterdam ooit thuis met 20-1 van Den Haag. Het was voor Amsterdam Capitals de vierde keer dit seizoen dat een tegenstander de dubbele cijfers haalde, maar voor het eerst dat de ploeg er zelf niet in slaagde het net te vinden. De shutout voor Ian Meierdres was de eerste in de bekercompetitie tot nu toe.

De wedstrijd was voor de selectie van Tilburg Trappers een enorme impuls voor de topscorerslijst. Diederick Hagemeijer, Raphael Joly en Peter van Biezen schoten ieder drie keer raak en pikten ook nog de nodige assists mee. Jay Latulippe, Jeffrey Melissant en Mickey Bastings scoorden ieder twee goals, terwijl het restant van de treffers voor rekening kwam van Ritchie van Hulten, Ivy van den Heuvel en Nick de Ruijter.

Tilburg vervolgt de competitie zondag in eigen huis tegen het eveneens ongeslagen Geleen Eaters. Amsterdam reist zondag af naar Leuven.

Friesland Flyers - Herentals

Friesland Flyers boekte de grootste zege van het seizoen tot nu toe. Tegen Herentals won de ploeg uit Heerenveen met 11-2. Mike Nason was goed voor vijf doelpunten.

Het duurde tot de tiende minuut van de wedstrijd voordat Flyers de eerste goal scoorde. Het was Michael Nason die op de powerplay de ban doorbrak. Dezelfde speler schoot twee minuten later op de volgende powerplay nogmaals raak, voordat Nils Vroemans iets terugdeed namens Herentals. Andrey Levitin zorgde er echter voor dat de marge bij de eerste pauze weer twee was.

In de openingsminuten van de tweede periode trok Flyers daarna de wedstrijd definitief naar zich toe. Marcus Pryde, Joey Sides en Michael Nason scoorden binnen vijf minuten om de voorsprong naar 6-1 te tillen en een goalie-change af te dwingen bij Herentals. Daarna was het afwachten hoe hoog de uitslag zou uitvallen. Joey Sides tilde zijn doelpuntentotaal in de wedstrijd naar drie, Michael Nason schoot nog twee keer raak, terwijl ook de jonge Aldo van Aalderen het net wist te vinden. Tyler Melancon scoorde nog namens Herentals.

Voor beide teams zit hiermee het speelweekeinde erop. Flyers ontvangt volgende week vrijdag in eigen huis Turnhout, terwijl Herentals op dezelfde dag thuisspeelt tegen Eindhoven Kemphanen.