Herentals vs Eaters geduw 2019

18 maart 201908:23

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Dinsdag wordt alles duidelijk

In de Morning Skate kijken we vanmorgen natuurlijk terug op het weekeinde in de Beneliga en Oberliga. Heerenveen plaatste zich voor de finale in de Beneliga, Herentals en Geleen gaan dinsdag op herhaling. Trappers won in Lindau en mag dinsdag weer aan de bak, Mike Dalhuizen ging opnieuw onderuit tegen de Towerstars, Rapperswil-Jona won en Calgary plaatste zich zonder te spelen voor de play-offs.

Het is nog even...

wachten op de definitieve samenstelling van de finale in de Beneliga. Heerenveen plaatste zich zondagavond in Luik in ieder geval vast en heeft het thuisvoordeel in de final. Jasper Nordemann scoorde twee keer in de 3-5 overwinning in de met 1100 toeschouwers, waaronder de nodige uit Friesland meegereisde fans, gevulde hal in Mediacité in Luik. Lees hier het verslag van de wedstrijd >>>

Foto: Lex Eckhardt

Dinsdagavond wordt dan...

duidelijk wie de tegenstander wordt als in Herentals het derde duel wordt gespeeld in de serie tussen het lokale Hyc en Geleen Eaters. Laatstgenoemde ploeg dwong de beslissingswedstrijd af door in overtime te winnen in Herentals. Het winnende doelpunt kwam van de stick van Nick Verschuren. Lees er hier meer over >>>

Voor Tilburg Trappers...

was er zondag de verre uitwedstrijd in Lindau. Gelukkig kon Trappers de winst mee terug nemen de bus in, 2-5 in het voordeel van Trappers dat daarmee de stand in de serie op 1-1 brengt. Dinsdag wordt het derde duel gespeeld in Tilburg, waarna Trappers nog een keer mag afreizen naar Zuid-Duitsland. Lees dit korte wedstrijdverslag >>>

De nummer Ă©Ă©n..

uit de Oberliga Süd, EC Peiting, staat op 2-0 in de best-of-five tegen Duisburg. Milan Kostourek scoorde twee keer voor Peiting. Ook Landshut staat op 2-0, tegen Rostock Piranhas. Het tweede duel in die serie eindigde in 2-3, met een winnend doelpunt van Peter Abstreiter. Herne houdt de eer van de Oberliga Nord hoog met een tweede ruime zege op Eisbären Regensburg, 6-1. Met Louis Beelen op de lijnen had Patrick Asselin twee goals en Brad Snetsinger drie assists. Starbulls Rosenheim staat op 2-0 in de serie tegen Moskitos Essen. De makkelijk scorende Chase Witala had weer twee treffers in de 1-5 zege voor de traditionsverein uit Rosenheim. Hannover Scorpions trok de stand gelijk in de serie tegen Blue Devils Weiden door uit met 4-5 te winnen. Marian Dejdar had een goal en twee assists.

De nummer drie..

uit de Oberliga Nord, Hannover Indians, staat echter op de rand van uitschakeling tegen Selber Wölfe. De ploeg had in eigen huis al met 5-7 verloren en ging thuis in overtime onderuit, 5-4. Ian McDonald had drie goals en twee assists in het duel, inclusief de winnende goal. De Nederlandse-Duitser Noah Nijenhuis speelt on loan uit de DEL 2 voor Selb. Saale Bulls Halle staat op 2-0 in de serie tegen tegen Memmingen Indians. Thuis werd het al 3-2 en zondag werd uit in overtime gewonnen met 3-4. Dominik Patocka scoorde de winnende goal.

Anaheim Ducks..

won met 3-2 van Florida Panthers, waarmee een reeks van vier overwinningen voor die laatste ploeg aan zijn einde komt. Devin Shore, Adam Henrique en Jakob Silfverberg scoorden namens de Ducks. Daniel Sprong kreeg 9 minuten en 50 seconden ijstijd, kwam niet op het ijs in de special situations en had Ă©Ă©n schot op doel. De 22-jarige Amsterdammer zit in zijn eerste volledige seizoen in de NHL nu op dertien goasl en negen assists in 56 wedstrijden.

Mike Dalhuisen en Bad Nauheim..

moeten op hun tellen gaan passen in de serie tegen Ravensburg Towerstars. Ook het tweede duel ging verloren, in eigen huis ging Bad Nauheim met 1-5 onderuit. Daarmee is het dus 0-2 in de best-of-seven-serie. Voor 3555 toeschouwers had Sören Sturm drie assists.

Beter nieuws is er..

uit Rapperwil-Jona waar de Lakers van Steve Mason afgelopen weekeinde een 3-2 uitzege boekten tegen Fribourg-Gottéron in de zogenoemde plazierungsrunde. De Nederlandse international ontbrak in de opstelling.

De Pittsburgh Penguins...

verloren vannacht in overtime van Philadelphia. James van Riemsdyk scoorde met minder dan een minuut te gaan in de wedstrijd de gelijkmaker, waarna Sean Couturier de winnende goal scoorde. Pittsburgh moet het voorlopig doen zonder Evgeni Malkin, die de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan en week-to-week is.

De Calgary Flames...

kwamen niet in actie, maar plaatsten zich toch voor de play-offs. De overwinning van de New York Islanders op de Minnesota Wild zondag was hiervoor voldoende. Calgary is de eerste ploeg in de Western Conference en de tweede in de NHL om zeker te zijn van de play-offs. Eerder plaatste Tampa Bay zich al.