Morning Skate Golden Knights vieren

16 april 201808:18

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenzege, afgekeurde goals en promotiewedstrijden

Het Nederlands team won de oefenwedstrijd in België, Trappers ging onderuit in Deggendorf, Steve Mason staat op voorsprong in de promotieserie tegen Kloten en nog veel meer in de Morning Skate van deze maandag.

De oefencampagne..

van het Nederlands team werd zondagavond voortgezet in Leuven. Nederland liep daar in de openingsfase al uit naar een ruime voorsprong en hield die uiteindelijk vast voor een 3-8 overwinning. Jurryt Smid had twee goals en een assist in het duel. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Daarmee blijft nog...

één oefenduel over voor Nederland. Komende vrijdag staat het duel tussen Oranje en IJsland op het programma in Dordrecht. De online kaartverkoop voor die wedstrijd is inmiddels in volle gang. Het wereldkampioenschap in Tilburg begint dan op maandag met drie wedstrijden, waaronder de ontmoeting van Nederland met China.

De spelers van...

Tilburg Trappers die mee gaan naar het wereldkampioenschap, voegen zich voorlopig nog niet bij het team. Trappers verloor zondagavond met 3-1 in Deggendorf Curtis Leinweber had twee goals en een assist. Daardoor is de serie weer in evenwicht en kan op zijn vroegst komende vrijdag worden beslist. Lees hier een kort verslag van de wedstrijd >>>

De wedstrijd in Deggendorf...

had heel anders kunnen aflopen voor Trappers, dat twee keer een doelpunt afgekeurd zag worden in het uitverkochte stadion in Neder-Beieren. 'In de eerste periode ging een doelpunt van Kevin Bruijsten niet door vanwege vermeend high sticking. Ik vond dat een verkeerde call, maar daar zou je nog over kunnen discussiëren', zo wordt coach Bo Subr geciteerd in Brabants Dagblad. De goal van Brock Montgomery met nog iets meer dan twee minuten te spelen, is volgens hem echter een duidelijk verhaal. 'Dan heb je nog een reële kans om in de resterende tijd die 3-3 te maken. Ze beweerden dat Brock in de crease stond voordat hij scoorde. Maar dat was niet het geval.'

Steve Mason...

speelt met de Rapperswil/Jona Lakers om promotie naar het hoogste niveau in Zwitserland tegen Kloten Flyers en staat met zijn team met 2-0 voor in de best-of-seven. Mason scoorde vijf dagen geleden het openingsdoelpunt in de 1-4 uitzege en had een assist op het openingsdoelpunt in de 4-0 thuiszege. Morgenavond wordt het derde duel in de serie gespeeld.

Ook in de finale van de DEL...

is de stand weer in evenwicht. Red Bull München sloeg zondag voor ruim veertienduizend toeschouwers in Berlijn terug tegen Eisbären Berlin met een 5-4 overwinning. Beide finalisten om het Duitse kampioenschap hebben daarmee hun eerste uitwedstrijd gewonnen.

Ook Duitsland moet het...

vanwege de finale in de voorbereiding op het WK nog stellen zonder een complete selectie. In een uitverkochte ijshal in Dresden verloor Duitsland zondag met 1-4 van Slowakije. Ook in Oostenrijk is de finale in volle gang. Het Italiaanse Bolzano heeft zich daar geplaatst voor de finale van de EBEL, met Red Bull Salzburg als tegenstander. Het vijfde duel in de finaleserie daar werd met 5-6 in overtime gewonnen door Salzburg, dat nu nog één overwinning nodig heeft voor de landstitel. In Italië werd de finale van de Alpenliga afgelopen weekeinde wel beslist. HC Asiago won het beslissende duel met 7-5 van Ritten (Renon).

In Deivision IIB..

van de IIHF is het WK in vole gang in Granada. Nieuw-Zeeland won daar gisteren met 5-2 van Israel, Noord-Korea was met 5-2 te sterk voor Mexico en favoriet Spanje won met 1-10 van Luxemburg. Na twee speeldagen zijn Spanje en Nieuw-Zeeland de enige twee nog ongeslagen ploegen, terwijl Mexico en Luxemburg beiden nog puntloos zijn.

Vandaag begint ook het WK in Kaapstad...

op Division III-niveau met Bulgarije, Georgië, Hong Kong, Zuid-Afrika, Taipei en Turkije als deelnemers. De live streams zijn straks hier te vinden >>>

De Vegas Golden Knights..

wonnen ook hun derde duel in de serie tegen de LA Kings. Cody Eakin, James Neal en William Karlsson troffen doel, terwijl Marc-Andre Fleury 37 saves maakte in de 3-2 overwinning. Anze Kopitar had een ogal en een assists namens LA, dat nu nog één nederlaag verwijderd is van een voortijdig einde van de play-offs.

Matt Calvert...

was de held van de Columbus Blue Jackets zondag. Na ruim twaalf minuten spelen in overtime nam hij de winnende goal voor zijn rekening in het tweede duel van de Blue Jackets tegen de Washington Capitals, 5-4. Sergei Bobrowsky maakte liefst 54 saves, terwijl Cam Atkinson twee keers scoorde voor de ploeg uit Ohio. Columbus leidt de serie nu met 2-0.

Eric Staal scoorde zijn...

eerste powerplay-goal in negen jaar in de 6-2 overwinning van de Minnesota Wild tegen de Winnipeg Jets. De Jets leiden nog wel met 2-1 in de serie. Mikael Granlund, Eric Staal en Matt Dumba hadden allemaal een goal en een assist namens de Wild. Connor Hellebuyck stopte zestien van de 22 schoten alvorens hij in de derde periode werd ingewisseld voor Steve Mason.

Sidney Crosby had....

een goal en drie assists in de 5-1 overwinning van de Pittsburgh Penguins tegen de Philadelphia Flyers, waardoor de Penguins nu met 2-1 voorstaan in de serie. Pittsburgh evenaarde een record uit de NHL door in vijf seconden tijd twee keer te scoren. Dan gebeurde eerder al een keer in 1965.