25 juli 200700:00

Door Remco

Nathan Daly naar Grizzlies

Groningen Grizzlies heeft de eerste nieuwe import voor het komende seizoen vastgelegd. Het gaat om de 23-jarige Canadese aanvaller Nathan Daly die de laatste twee seizoenen uitkwam in de Southern Professional Hockey League.

De linkshandige forward Nathan Daly is de tweede import in de Groningse selectie. Daly, geboren in North Bay, Ontario is 1.82 meter groot en weegt 87 kilo. In een eerder stadium legde de kampioen van de Eerste Divisie Matt Tremblay vast. Tremblay keerde gedurende het afgelopen seizoen al terug in het noorden.

Daly begon zijn professionele carrière in de SPHL bij Knoxville Ice Bears waarmee hij in dat seizoen direct kampioen werd. Aan het einde van het afgelopen seizoen verhuisde Daly naar Richmond Renegades. In totaal speelde Daly 120 wedstrijden in de SPHL waarin hij tot 28 goals en 59 assists kwam. Daarnaast verzamelde Daly 54 strafminuten.

Steve Howard, de nieuwe verdediger van de Amstel Tijgers, speelde afgelopen seizoen in dezelfde competitie als Daly. Met de komst van Daly lijkt de rentree van Groningen op het hoogste niveau een stap dichterbij te komen.

Eerder maakte Groningen bekend dat Andy Tenbult het komende seizoen Henk Gobel opvolgt als coach van het eerste team.