Potm oktober06 natte

4 november 200600:00

Door Remco

Natte beste speler oktober

Den Haag heeft zaterdagavond in eigen huis de finale om de Challenge Cup niet kunnen bereiken. Toch draaide het team een prima maand, mede door de vijftien goals en twaalf assists die Jan Jaap Natte voor zijn rekening nam. Daarmee is de aanvaller van de Wolves de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month in oktober.

Het is voor het eerst dat deze prijs wordt uitgereikt. Vanaf dit seizoen kiest IJshockey.com samen met RBK Hockey de speler van de maand. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK Hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Jan Jaap Natte is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Hij trof doel in vrijwel iedere wedstrijd die Den Haag speelde. Hij vond het net makkelijk in de wedstrijden tegen de teams uit de eerste divisie, maar had ook drie assists en twee goals in de twee zeges van Wolves tegen Heerenveen.

Natte tekende ook voor de game-winning-goal in de spannende ontmoeting vroeg in het seizoen tussen Groningen en Den Haag. Deze werd uiteindelijk met 4-7 gewonnen door Wolves. Hij scoorde ook verschillende hattricks in de zeges van Den Haag in wedstrijden tegen andere teams uit de eerste divisie.

Natte bleef doelman Frank Novello van Geleen en aanvallers Mikael Sjostrom van Nijmegen nipt voor in de verkiezing van de Player of the Month. Een eervolle vermelding is er voor Juha Kaari van Groningen, die als hoogste speler uit de Eerste Divisie op de ranglijst van Player of the Month eindigde.