8 mei 200700:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 08/05

De kwartfinales om de Stanley Cup zijn afgelopen. Detroit kwalificeerde zich maandag ten koste van San Jose als vierde en laatste team voor de halve finales om de meest felbegeerde trofee in het ijshockey.

Twee goals van Mikael Samuelsson in de eerste periode en een shutout voor Dominik Hasek waren genoeg om de serie in San Jose's thuishonk te beëindigen.

San Jose begon goed aan de wedstrijd, maar moest twee defensieve fouten met twee tegendoelpunten bekopen. Samuelsson mocht zijn eerste goal op een breakaway aantekenen na een prachtig pass van Johan Franzen. Zijn tweede goal viel kort daarna op een 2-op-1 waarbij Samuelsson de puck hield en Nabokov aan zijn vangkant passeerde.

Het ging echter allemaal al veel eerder fout voor de Sharks. In Game 4, met een 2-1 voorsprong in de serie, gaf San Jose in slotseconden een 2-1 voorsprong weg. In overtime maakten de Red Wings het karwei af en keken vanaf toen niet meer achterom. De wedstrijd erna werd met een ruime 4-1 gewonnen en de Sharks leken gebroken.

Joe Thornton had in de laatste twee wedstrijden geen enkel punt, terwijl hij 11 punten noteerde in de eerdere negen playoff wedstrijden. Chris Chelios stond met zijn 45 jaar ruim 26 minuten op het ijs en assisteerde op beide treffers. Chelios heeft nu 240 playoff wedstrijden gespeeld en kan recordhouder Patrick Roy (247) nog inhalen.

In de Western Conference finale treft Detroit de Anaheim Ducks. Deze serie begint vrijdag. Buffalo en Ottawa maken vanaf donderdag uit wie zich de kampioen van het Oosten mag noemen.