31 augustus 200700:00

Door Remco

Nieuw goalieduo in Geleen

Tomas Kalousek en Quentin Cuijpers zullen het komende seizoen het goalieduo vormen in Geleen. Kalousek komt over van het Russische Orenburg en Cuijpers maakt de overstap vanuit de Geleense jeugdopleiding.

Met het aantrekken van Kalousek en Cuijpers heeft Geleen de opvolgers binnengehaald voor de vertrokken Frank Novello en Casper Swart die terugkeert naar Nijmegen. De 25-jarige Kalousek is geen onbekende voor de Nederlandse ijshockeyfans. De Tsjech speelde twee seizoenen in de Belgische eredivisie voor de Chiefs uit Leuven. In dienst van Leuven maakte Kalousek veel indruk in de duels om de Coupe der Lage Landen.

Zijn sterke optreden in deze competitie leverde hem in 2005 een overstap op naar de Amstel Tijgers. Bij de Tijgers speelde Kalousek in totaal 47 wedstrijden. Het afgelopen seizoen kwam Kalousek uit voor Orenburg dat op het derde niveau uitkomt in Rusland. Kalousek kwam in totaal tot 19 wedstrijden in Rusland.

Het aanstellen van Quentin Cuijpers als tweede goalie sluit naadloos aan bij het nieuwe beleid van de Limburgse club. De nieuwe coach van Geleen, Uli Egen kondigde deze zomer al aan om meer kansen te geven aan de eigen jeugd. Cuijpers maakt al jaren deel uit van de Geleense jeugdopleiding en speelde de afgelopen seizoenen voor de U17 en U20 van de Eaters.