1 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe defense voor Flyers

Heerenveen heeft zich op de valreep versterkt met de Zweedse verdediger Jonas Carlenius. De 23-jarige uit Lulea afkomstige speler kwam tot nu toe vooral uit op het derde niveau in zijn eigen land. Heerenveen is zijn eerste buitenlandse avontuur.

De speler werd na een hectische dag aangetrokken door de Friese formatie. Op 1 december is de transfermarkt voor Nederland gesloten. Vanaf nu kan alleen nog een import worden omgewisseld door de clubs, maar kunnen geen extra spelers meer worden aangetrokken.

Carlenius kwam dit seizoen uit voor de Rebels in zijn geboortestad. Heerenveen wordt zijn zevende club in vijf jaar. Vorig seizoen kwam hij uit voor Brunflo IK in Zweden, waar hij in 34 wedstrijden een doelpunt en vier assists op zijn naam bracht.

Flyers kan de defensieve versterking wel gebruiken. De ploeg beschikte met Don Nichols, Justin Bekkering en Corey Sabourin over maar drie ervaren verdedigers. De club kreeg eerder deze week het groene licht om versterking aan te trekken, waar vervolgens gebruik van werd gemaakt.

Flyers hoopt dat de nieuwe aanwinst nog dit weekeinde zijn debuut kan maken. Heerenveen speelt deze week drie wedstrijden en is nog volop in de race voor een plek in de halve finales van de bekerstrijd.

Heerenveen kreeg gisteren in de persoon van Danny Micola von Fürstenrecht een nieuwe voorzitter. Hij volgt Johan Zijlstra op die zich vanwege privé-redenen terugtrekt bij de Flyers.