27 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe Slowaak bij Utrecht

Utrecht heeft de 21-jarige Slowaak Josef Kubricky aangetrokken. Het is een speler van de Slowaakse topclub Dukla Trencin waar de nieuweling in de eredivisie mee samenwerkt.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Een delegatie van Utrecht, met onder meer de coaches Frank Versteeg en Chad Kambeitz, zijn op dit moment in Slowakije op zoek naar versterking. Kubricky is het eerste succes. Ook de terugkerende Slowaken Boris Varga en Juraj Fodrek zijn afkomstig uit de jeugdopleiding van Dukla Trencin.

Kubricky spelde afgelopen seizoen voornamelijk op het tweede niveau in Slowakije bij Dukla Senica. Daar had hij in 34 wedstrijden 19 goals en 26 assist voor dik meer dan een punt per wedstrijd. Ook speelde hij nog zes wedstrijden voor Dukla Trencin op het hoogste niveau, waarin hij nog enkele assists voor zijn rekening nam.

Coach Frank Versteeg denkt met Kubricky een forse versterking in huis te hebben gehaald. ‘We wilden hem vorig jaar al hebben en hij had ook wel interesse. Maar toen hij hoorde dat we slechts één keer in de week een wedstrijd speelden en twee keer op het ijs stonden voor een training, haakte hij meteen af. Kubricky was toen net afgevallen voor het eerste team van Dukla, maar wilde het nog een jaar hier bij Dukla proberen.'

‘Uiteindelijk heeft hij nog zes wedstrijden meegespeeld, waarin hij tot drie assists kwam. Toch is hij voor het komende seizoen weer buiten de boot gevallen bij Dukla. Ze vinden hem te klein, te licht. Maar in Nederland ligt dat anders. Voor ons is hij een geweldige aanwinst. Hij is supersnel, heel getrucked. Hij stond hoog op mijn lijstje', aldus Versteeg tegenover het Algemeen Dagblad.

Kubricky is geboren op 5 december 1986, weegt 77 kilo en kan als center en als linkeraanvaller uit de voeten. Hij speelde in totaal vier wedstrijden op het hoogste niveau in Slowakije en twee seizoenen op het tweede niveau. Verder kwam hij in eigen land op het hoogste jeugdniveau uit.

Utrecht is nog niet uitgeshopt in Slowakije. De komende periode worden er nog gesprekken gevoerd met drie verdedigers, een aanvaller en een doelman. Utrecht wil met acht imports gaan spelen, allen Slowaken. Afgelopen week sloot Utrecht een overeenkomst met een nieuwe hoofdsponsor die de overstap naar de eredivisie definitief mogelijk maakt. De naam van deze hoofdsponsor wordt op een later tijdstip tijdens een persconferentie onthuld.