14 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe sponsor Amsterdam

Amsterdam heeft een nieuwe sponsor. Het betreft de keten van keukenspeciaalzaken Keuken3000. Het bedrijf wordt overigens geen naamsponsor van de Amsterdamse ijshockeyclub.

Bij de herlancering van de naam Amstel Tijgers enkele seizoenen geleden werd al gemeld dat er geen sponsornaam in de clubnaam zou komen. Welk bedrag er met de sponsordeal gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Keuken3000 is een formule van Der Kreis Nederland, een inkoopcombinatie in de keuken- en sanitairbranche waarbij meer dan vierhonderd winkels zijn aangesloten. Amsterdam rekent erop met de steun van de nieuwe sponsor de organisatie rond de club verder te kunnen professionaliseren.

Daarbij blijft de club mikken op een ploeg met veel jeugd in een mix met ervaren spelers. De extra financiële ruimte zal vooral worden gebruikt om kwalitatief betere ervaren spelers aan te trekken. De Amsterdamse club grijpt dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst sinds het seizoen 2000-01, toen de club onder de naam Al Capone's Flames deelnam aan de competitie, naast de play-offs.