Gijs olsen look from bench 0910

12 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe tegenslag Grizzlies

De berichten over het overleven van topijshockey in Groningen blijken voorbaring. De gemeente Groningen start een gerechtelijke procedure om het huurcontract van de profstichting met ijsbaan Kardinge te ontbinden.

Dat meldt RTV Noord. Volgens de gemeente heeft de club een huurachterstand van 23.000 euro en verzuimt de club de huur te betalen ondanks daartoe verschillende keren te zijn gesommeerd. De gerechtelijke procedure is daar een direct gevolg van. De club bestrijdt de hoogte van de schuld en stelt maar vijftienduizend euro achter te lopen. Daarvan zou bovendien Ă©Ă©nderde door sponsor Gjaltema zijn voldaan.

Volgens de club wil de gemeente plotseling de huur van het lopende seizoen vooruitbetaald hebben, waar dat normaal aan het eind van het seizoen gebeurt. De problemen voor het Groningse ijshockey zijn echter nog veel ernstiger. Ook de jeugd- en recreantenvereniging GIJS Bears kampt met een forse huurachterstand. Hier zou de schuld al zijn opgelopen tot vijftigduizend euro.

De Bears mogen het seizoen wel afmaken, maar zijn volgend jaar niet meer welkom in Kardinge als de huurachterstand niet wordt afgelost. Grizzlies speelt voor het derde seizoen in de eredivisie na twee opeenvolgende kampioenschappen in de eerste divisie.