Divers degreef portret

17 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe voorzitter voor NIJB

Het voorzitterloze tijdperk bij de Nederlandse IJshockeybond nadert zijn einde. Het huidige bestuurslid Joop Vullers wordt naar alle waarschijnlijkheid op 19 december gekozen tot opvolger van Jan de Greef (foto). De huidige waarnemend voorzitter Gerd Lindemann verlaat het bondsbestuur.

Dat blijkt uit de vergaderstukken voor de jaarvergadering van de bond. Oud-jeugdinternational Pieter Huys treedt toe tot het bestuur. Huys is een oud-speler van Rotterdam en Zoetermeer en actief als advocaat arbeidsrecht. Bestuurlijke ervaring deed hij op bij een regionale vereniging van advocaten in de regio Rotterdam en Dordrecht.

De benoeming van Vullers is echter het belangrijkste nieuws. Het is intussen ruim een jaar geleden dat Jan de Greef in een open brief duidelijk maakte dat hij niet verder wilde als voorzitter van de NIJB. Daarmee kwam een nieuwe opzet van de bond waartoe al een bestuurscommissie was gevormd te vervallen. Vullers maakte in die commissie een comeback in het ijshockey en bleef ook na het aftreden van De Greef beschikbaar voor een functie. Tijdens de vorige jaarvergadering werd hij in het bestuur gekozen.

Zijn bekendheid in het wereldje dankt de 47-jarige marketeer aan zijn voorzitterschap bij Nijmegen halverwege de jaren negentig. Na het geruchtmakende faillissement van Flame Guards Nijmegen zette hij zijn schouders onder de herbouw van het ijshockey in de Keizerstad, wat leidde tot de formatie van Fulda Tigers. In het dagelijks leven werkt hij als manager Marketing Intelligence bij zorgverzekeraar Menzis.

Vullers is de kandidaat van het bondsbestuur. Voor zover bekend hebben zich geen tegenkandidaten aangemeld, waardoor de verkiezing een formaliteit lijkt. Afgelopen maanden deden verschillende namen van buiten de ijshockeywereld de ronde als mogelijke kandidaten voor het voorzitterschap. Klaarblijkelijk is gekozen voor een interne oplossing binnen het bestuur.