21 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen herstelt zich

Nijmegen Emperors herstelde zich van de teleurstellende halve finale-serie tegen Geleen met een 5-2 overwinning tegen Heerenveen. John Versteeg scoorde twee empty-netters en nam ook nog een assist voor zijn rekening namens de ploeg uit de Keizerstad.

De twee empty-netters geven al aan dat het een wedstrijd was in het Triavium die lang spannend was. Nijmegen kwam sterk uit de startblokken en drukte Heerenveen met de rug tegen de muur. Dit leidde tot twee snelle goals. Eerst verlengde Huub Verdonschot een schot van Nick Verbruggen langs Kelly Shields. Minder dan een halve minuut later loste Tobias Jensen op de powerplay een vernietigend schot voor de ruime voorsprong.

Emperors verzuimde echter door te drukken, waardoor Flyers beter in de wedstrijd kwam. Vooral in de tweede periode had Heerenveen het betere van het spel in Nijmegen. Via Don Nichols hadden de Friezen al na dertien minuten voor het eerst doel getroffen, waarna Marco Postma in de kluts voor het doel van Tommi Niemela halverwege de wedstrijd de verdiende gelijkmaker scoorde. Beide goals vielen op de powerplay.

Nijmegen liet het hoofd echter niet hangen en profiteerde vlak voor het einde van die tweede periode van een eigen powerplay. Bert van den Braak scoorde vijf seconden voor het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Brabander de treffer die uiteindelijk de winnende bleek te zijn.

Heerenveen probeerde in de derde periode met fysiek ijshockey de gelijkmaker af te dwingen. Nijmegen wankelde een paar keer, maar kreeg zelf ook kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Toen Brian de Bruyn zijn doelman vlak voor tijd van het ijs haalde, was de wedstrijd snel beslist. Eerst werd Versteeg door Bob Teunissen in perfecte positie gebracht, vervolgens herhaalde de ervaren forward deze truc in samenwerking met Bert van de Braak.

De nederlaag is de derde in drie wedstrijden voor Heerenveen. Nijmegen verloor de openingswedstrijd van de competitie afgelopen weekeinde na penaltyshots in Tilburg. Vrijdag reist Nijmegen af naar Amsterdam, terwijl Heerenveen zaterdag Geleen ontvangt.