WK torun glovesave groeneveld

25 juli 200900:00

Door Remco

Nog geen afscheid voor Philou

International Phil Groeneveld verlaat het Europese clubijshockey en gaat zich weer vestigen in Canada. De 34-jarige Groeneveld heeft laten weten dat hij wel beschikbaar blijft voor het nationale team.

Daarmee komt een einde aan de geruchten die eerder deze week ontstonden over een eventueel afscheid van Phil Groeneveld. Deze geruchten kwamen naar buiten nadat bekend geworden was dat Groeneveld afscheid had genomen van zijn Italiaanse club Alleghe.

Groeneveld verlaat Europa om in zijn geboorteland Canada te solliciteren voor een baan bij de politie. Groeneveld zit momenteel midden in het sollicatietraject. Groeneveld verwacht dat deze baan een solide toekomst zal geven voor hem en zijn gezin.&nbsnbsp;

Groeneveld is sinds 2005 de vaste doelman van Oranje. De Nederlands-Canadees kwam in 2002 naar Nederland om met Amsterdam vele prijzen binnen te slepen. Voor zijn komst naar de hoofdstad had Groeneveld al vijf seizoenen in Frankrijk gespeeld.

Inmiddels heeft Groeneveld al op vijf wereldkampioenschappen gespeeld voor Nederland. Na een moeizaam kampioenschap in 2008 was Groeneveld dit jaar in Torun wederom de uitblinker van Oranje. Afgelopen april was Groeneveld al positief over zijn toekomst voor Oranje. Ondanks de terugkeer naar Canada is dat gevoel niet verdwenen bij de doelman. Groeneveld is van plan om zijn baan bij de politie te combineren met Oranje en hij blijft daarnaast ijshockey spelen in Canada.

Binnen vier weken hoort 'Philou' het resultaat van de sollicitatie. Mocht Groeneveld deze baan onverhoopt mislopen, dan zoekt hij een andere baan in Canada.