Eaters novello stretching

5 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Novello terug bij Eaters

Doelman Frank Novello keert alsnog terug bij Eaters Geleen. De Canadese doelman gaat samen met Tomas Kalousek het doel verdedigen van de Limburgse eredivisionist.

Novello maakte vorig jaar een goede indruk in Geleen, maar had tijdens de halve finales van de play-offs last van een vervelende blessure. Zijn terugkeer betekent een aanzienlijke upgrade voor de situatie in het doel bij Geleen.

De 24-jarige Novello is afkomstig uit Sault Ste. Marie in Ontario en kreeg zijn opleiding in de lokale juniorenliga's en het American International College. Daarna maakte hij de overstap naar het profijshockey, waarbij hij het langst speelde bij de Jacksonville Barracuda's. Het afgelopen seizoen was het eerste voor de kleine doelman buiten Noord-Amerika.

Door de komst van Novello zal de 17-jarige Quinten Cuijpers ongetwijfeld naar het derde plan worden geschoven. Hij stond tot nu toe nog op papier als de back-up van de eerder aangetrokken Tomas Kalousek. Volgens Eaters krijgt Cuijpers echter alle kansen om verder te groeien.