29 oktober 201609:13

Door Joep Meijsen

Oberliga: Trappers klopt Berlijn op het nippertje

Bobby Chaumont scoort vier seconden voor tijd de winnende goal

Tilburg Trappers had in de Oberliga een comeback in de slotperiode nodig om Fass Berlin de baas te worden. De Brabanders werkten een achterstand van twee goals weg en sleepten via een goal vier seconden voor tijd van Bobby Chaumont de volle buit binnen te slepen.

Daarmee had Tilburg een verrassend lastige avond bij de hekkensluiter in de Oberliga Nord. Fass Berlin won pas één wedstrijd dit seizoen. Door de zege houdt Tilburg zicht op de bovenste plaatsen in de competitie. Trappers heeft 23 punten uit elf wedstrijden en staat daarmee op de vierde plaats. De drie ploegen boven Tilburg hebben allemaal twee punten meer, waarbij Essen een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Trappers ging met een 3-2 achterstand de slotperiode in, maar incasseerde vrijwel direct de vierde tegengoal. Hoewel via Justin Larson al snel weer iets terug werd gedaan, sloeg Berlijn op de powerplay toe voor de 5-3. Daarop begon echter het slotoffensief van Trappers. Acht seconden na de powerplaygoal was het Mickey Bastings die Tilburg weer tot op één goal bracht, Diederick Hagemeijer scoorde met zijn tweede goal van de avond de gelijkmaker en Bobby Chaumont brak daarna de Berlijnse harten met nog maar een paar seconden op de klok.

Namens Tilburg had Justin Larson een goal en drie assists, Chaumont een goal en een assist, terwijl Mitch Bruijsten een hand had in maar liefst vijf van de Tilburgse treffers. De aanvaller had een goal en vier assists. Voorlopig loopt Bruijsten dit seizoen, net als Larson, op een gemiddelde van meer dan twee punten per wedstrijd in de Oberliga.

Julian van Lijden op bezoek in Stappegoor

Zondag komt de andere ploeg uit Berlijn, Preussen Berlin, op bezoek bij
Tilburg. Die ploeg leed in eigen huis een 0-4 nederlaag tegen Hannover
Indians. De wedstrijd betekent een terugkeer voor Julian van Lijden, die
met vier goals en zeven assists in elf wedstrijden de nummer twee is op
de topscorerslijst bij de club. Met zijn club staat de Nederlandse
international op dit moment op de elfde plaats van de ranglijst met exact elf punten uit elf wedstrijden.

De moeizame competitiestart van Duisburg duurt voort. Eerder deze week
werd vanuit het management alarm geslagen en gedreigd met maatregelen.
Dit leidde echter niet tot een plotselinge verbetering van de
resultaten. In de derby tegen Herne werd met 4-3 verloren. De
Nederlandse international Raphael Joly had een assist. Hij is met vijftien punten in elf wedstrijden wel de topscorer voor Duisburg, dat op de ranglijst zevende staat met twee punten minder dan Tilburg.