Div teams 0809

23 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 11

De nieuwste Off Season Round-up is geschreven en gepubliceerd. Met onder meer nieuws over Phil Groeneveld, Alan van Bentem, Utrecht Dragons, de uitzendrechten van het Nederlandse ijshockey en nog veel meer.

Phil Groeneveld keert niet terug bij zijn Italiaanse club. De Nederlands-Canadese doelman van Oranje gaat na jaren als prof in Europa te hebben gespeeld terug naar Canada om vorm te geven aan zijn maatschappelijke loopbaan. Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de loopbaan in het nationale team. Pogingen om contact op te nemen, zijn nog niet geslaagd.

Alan van Bentem is de derde Nederlandse speler in korte tijd die zijn contract bij Den Haag met een jaar verlengd. De aanvaller speelde vorig jaar 44 wedstrijden voor Den Haag, waarin hij acht goals en negen assists voor zijn rekening nam. Hij liep ook tegen 110 strafminuten op. Aan het begin van het afgelopen seizoen werd hij door bondscoach Hartogs beloont voor het Olympisch Kwalificatietoernooi. Eerder al verlengden Andri Salomonson en Jan Jaap Natte hun contracten.

Goed nieuws voor Utrecht. Overleg deze week met met de leiding van de Vechtsebanen heeft tot de garantie geleid dat Dragons in ieder geval tot het einde van het komende seizoen de beschikking heeft over ijs. De financiële problemen van de ijsbaan zorgden de afgelopen weken voor veel onzekerheid over dit onderwerp. Daarmee is volgens voorzitter John Gerritsen van Utrecht een grote stap gezet richting deelname aan de eredivisie. De vorming van het team zou zo goed als rond zijn. In september wordt duidelijk hoeveel clubs deelnemen aan de eredivisie.

Televisieproducent Eyeworks heeft aan de ijshockeyclubs in Nederland gevraagd om ervoor te zorgen dat er een witte ondergrond onder het ijs komt te liggen. Dit maakt het filmen van wedstrijden een stuk makkelijker. Op de site van Geleen valt te lezen dat Glanerbrook inderdaad meewerkt aan het project. De ijsbaan in de Limburgse plaats krijgt bovendien betere verlichting boven het ijs.

De televisierechten van het Nederlandse ijshockey zijn vergeven aan de enkele maanden geleden opgerichte Stichting IJshockeybelangen Eredivisie. Dit is een organisatie waarin de clubs, de bond en een onafhankelijke adviseur een plaats hebben gevonden. De voorzitters van Amsterdam, Heerenveen en Tilburg hebben hier onder meer een plek in. SIJBE wordt onder meer verantwoordelijk voor de financiering van de televisieuitzendingen waarmee afgelopen jaar is begonnen. De stichting wordt gefinancierd door de clubs en door gezamenlijke sponsoren.

Het oefenprogramma van Den Haag is bekend. De club speelt in de voorbereiding zijn eerste wedstrijd op zaterdag 12 september in De Uithof tegen de Belgische kampioen Herentals. Inzet is de Lage Landen Trofee. Dinsdag 15 spetember spelen de Hagenaars tegen het Duitse EV Duisburg, terwijl de open dag van Den Haag wordt afgesloten met een duel tegen Tilburg Trappers. Tussendoor is er dan nog de strijd om de Ron Bertelingschaal tegen Nijmegen.

Nijmegen Devils heeft twee nieuwe sponsoren vastgelegd. Het gaat om het Friese bedrijf Careeroffshore.com, een vacaturesite voor banen in de maritieme sector en boorplatforms. Bij dit bedrijf werkt de moeder van Devils-speler Marco Postma. Het bedrijf Matthews Teamwear uit Siebengewald en Bergen is de andere sponsor voor de off ice kleding van de Nijmeegse spelers. Dit bedrijf levert de kledinglijn en gaat ook de wedstrijdshirts van Nijmegen verzorgen.

Tilburg Trappers is op zoek naar spelers voor het sledgehockeyteam. Dit is een soort van ijshockey op sleetjes, waardoor het geschikt is voor valide en invalide spelers. Het team is nieuw en gaat in het seizoen iedere zaterdagmiddag vanaf 14.15 uur trainen in de Tilburgse ijshockeyhal. Opgave kan via [email protected]. Nederland telt op dit moment maar één sledgehockeyteam, Amsterdam Huskies. Afgelopen seizoen werd in Eindhoven een WK gehouden.