Div teams 0809

28 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 3

Tijd voor de volgende Off Season Round-up. Met een reeks contractverlengingen in de eredivisie, een nieuwe club voor Jake Brenk, nieuws over Don Nichols, problemen in Utrecht en nog veel meer.

James Easter speelt de komende twee seizoenen in Den Haag. De 26-jarige aanvaller begint aan zijn derde seizoen terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Easter debuteerde zes jaar geleden bij Heerenveen in de eredivisie, maar keerde in 2006 terug naar Den Haag. Vorig jaar had hij in 43 wedstrijden negen goals en zes assists met 34 strafminuten.

De Vechtsebanen in Utrecht hebben uitstel van betaling moeten aanvragen. De hal kampt met forse financiële problemen, vooral door tegenvallende inkomsten. Sluiting van de hal is daardoor een reële mogelijkheid. Dit is een forse tegenslag voor Utrecht Dragons dat op dit moment probeert de financiën voor een nieuw ijshockeyseizoen bij elkaar te krijgen. ‘Dit is heel vervelend. Je moet je voorstellen dat eventuele sponsors nu zeggen: ik wacht het effe af. En we hebben juist haast om het team voor komend seizoen rond te krijgen. Dit is verstorend, wat dacht je', zegt bestuurslid commerciële zaken Ad van Ling in de regionale krant.

Onur Mete heeft zijn contract met Tilburg Trappers met een jaar verlengd. De 22-jarige aanvaller debuteerde in het seizoen 2004-05 in de hoofdmacht van Trappers, maar kreeg de afgelopen seizoen maar beperkt ijstijd. In 52 wedstrijden vorig seizoen kwam hij twee keer tot scoren en bereidde hij een andere treffer voor. Ook liep hij tegen zestien strafminuten op.

Ronald Wurm heeft een overeenkomst getekend die hem ook het komende seizoen aan Den Haag bindt. De voormalige jeugdinternational stapte halverwege vorig seizoen vanuit Tsjechië over naar de club waar hij ooit begon met ijshockey. Als vijftienjarige was hij vanuit Den Haag naar Tsjechië vetrokken. In dertig wedstrijden pakte Wurm één goal en vijf assists mee, alsmede twaalf strafminuten.

De kans dat Don Nichols terugkeert bij Tilburg Trappers is niet groot. De club heeft Bjorn Willemse een aanbieding gedaan. Als de international deze accepteert, neemt Tilburg waarschijnlijk afscheid van Nichols. ‘Dat heeft niets met zijn kwaliteiten te maken, maar we zijn op zoek naar een minder aanvallend ingestelde verdediger', licht bestuurslid technische zaken Rene de Hondt toe in Brabants Dagblad.

Jake Brenk keert het komende seizoen niet terug bij Eaters Geleen. De Amerikaanse aanvaller ondertekende een overeenkomst met Dortmund, de nieuwe club van oud-Nijmegen-coach Frank Gentges. Brenk treft bij de kersverse Oberliga-club verschillende bekenden uit de Nederlandse competitie, waaronder Benjamin Finkenrath en Stephan Kreuzmann. Met 36 goals en 29 assists in 45 wedstrijden was Brenk afgelopen seizoen de tweede topscorer bij de Limburgse eredivisionist.

Een delegatie van Hajé Flyers heeft 2700 euro aangeboden aan het Ronald McDonaldhuis in Groningen. Het bedrag werd opgehaald tijdens de speciale avond in februari. Bij het aanbieden was Flyers-aanvaller Bert van den Braak aanwezig, die het afgelopen seizoen veel steun hadden aan de organisatie toen hun zoontje Bodi ernstig ziek was.

Tilburg Trappers krijgt voor het eerst in jaren weer een assistent-coach. Oud-speler Nick Rohde gaat de nieuwe coach Mark Pederson ondersteunen. De intussen 32-jarige Rohde was halverwege de jaren negentig een vaste waarde in het eerste team van Tilburg, maar stopte op zijn 27e. De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor het tweede team van Trappers.