Hys logo 465x310

9 september 201221:35

Door Joep Meijsen

Ook AHL-veteraan voor Den Haag

Den Haag heeft ook zijn vierde import voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 31-jarige Mike Hoffman, die vorig jaar onder meer voor Belfast Giants speelde en meer dan driehonderd wedstrijden in de American Hockey League op zijn naam heeft staan.

Dat heeft de organisatie in Den Haag bekendgemaakt. Hoffman, die als verdediger en als forward kan spelen, kwam vorig seizoen zestien wedstrijden in actie voor de Giants, waarin hij vijf goals en elf assists voor zijn rekening naam met zes strafminuten. Verder speelde hij delen van het seizoen voor Portland Pirates in de AHL en Las Vegas Wranglers in de ECHL.

De ervaren prof speelde in totaal 302 wedstrijden in de AHL voor teams als Worcester, Cleveland, Toronto, Portland, Chicago en Hartford. Daarin verzamelde hij 21 goals en 31 assists met 663 strafminuten. De jaren met veel strafminuten, 170 voor Cleveland Barons in 04-05, liggen echter al weer enige tijd achter ons. In de Britse competitie speelde Hofmann in totaal 58 wedstrijden, waarin hij driekwart punt per wedstrijd op zijn naam bracht.

Hoffman is afkomstig uit Scituate in de Amerikaanse staat Massachussetts en speelde enkele jaren op het hoogste universiteitsniveau alvorens hij tien jaar geleden als prof aan de slag ging. Bij Den Haag is hij primair gehaald als verdediger. Eerder vandaag maakte Den Haag ook al de 27-jarige Eddie Delgrosso bekend als verdedigende import. AJ Mikkelsen was al enige tijd bekend, terwijl ook Tomas Pek al enige tijd geleden is vastgelegd.