Trappers hagemeier lach

23 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Ook Hagemeijer naar de VS

International Diederick Hagemeijer maakt de overstap naar de Verenigde Staten. De 18-jarige aanvaller van Tilburg Trappers speelt het komende seizoen voor de Tri-City Storm in de jeugdliga USHL.

Daarmee volgt hij in het voetspoor van Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten die op dit moment op proef zijn bij een andere ploeg in deze liga. De USHL is één van de twee liga's op het hoogste jeugdniveau in de Verenigde Staten. Spelers worden daar vooral opgeleid om door te stromen naar een beurs voor een universiteit in de Verenigde Staten.

Hagemeijer zat al in de selectie van Tilburg Trappers voor het komende seizoen. De club gaat het vertrek van de talentvolle forward intern oplossen. De in Goirle geboren ijshockeyer maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor het Nederlands team en scoorde direct in zijn debuutwedstrijd tegen België.

Met vier goals en drie assists behoorde Hagemeijer afgelopen seizoen tot de succesvollere spelers in de nationale ploeg onder 20 jaar. Hij viel daar zo op bij bondscoach Tommie Hartogs dat hij selectie voor het grote WK in China verdiende. Daar kwam hij in vijf wedstrijden tot één goal en een prima plus/minus van +2. Bij Trappers speelde hij 43 wedstrijden, waarin hij zeven goals en zes assists voor zijn rekening nam.