Hys mizerek close 0708

1 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Ook Mizerek tekent bij

Den Haag heeft ook Josh Mizerek voor nog een seizoen vastgelegd. De 31-jarige Amerikaan speelde vorig jaar als verdediger en als aanvaller voor de halve finalist om het landskampioenschap.

De contractverlenging komt niet als een verrassing. Eerder deze week meldde de organisatie in Den Haag al dichtbij een overeenkomst met Mizerek te zijn. De Amerikaan werd vorig jaar in oktober gecontracteerd en nam na het vertrek van Alan Jacob kortstondig de technische leiding op zich tot de aanstelling van Andy Tenbult.

Mizerek had afgelopen seizoen elf goals en zestien assists in 37 wedstrijden. De Amerikaan is afkomstig uit Duluth in de staat Minnesota. Hij speelde in de USHL, voordat hij vier seizoenen uitkwam voor een universiteit. Daarna bouwde hij een profloopbaan op van zeven jaar, het meest recentelijk voor Amarillo Gorillas in de Central Hockey League.

Mizerek is de zesde import terugkeert bij Den Haag. Daarnaast zijn goalie Tim Knudsen en verdediger Brian Mullally aangetrokken. Ook werd de terugkeer van Tony Demelinne bekendgemaakt. Daarmee lijkt Den Haag onder leiding van de nieuwe coach Brian de Bruyn nadrukkelijk voort te willen bouwen op het afgelopen seizoen.