22 december 200700:00

Door [email protected]

Ook Tijgers langs HYS

Amsterdam boekte zaterdag in eigen huis een belangrijke zege op Den Haag, waardoor de Tijgers de aansluiting met de top vier behouden. Nijmegen had overtime nodig om in Groningen te kunnen winnen.

Amsterdam - Den Haag
Den Haag had vrijdag in eigen huis al verloren van Geleen en lijkt bezig aan een matige fase. Voor Bohuslav Subr, Matt Korthuis, Paul Vincent en Steve Howard betekende de wedstrijd een weerzien van een aantal ex-collega's.

Pas halverwege de tweede periode verdween de 0-0 van het scorebord. Marcel Kars wist met een afstandschot goalie Sami Heinonen te verschalken. Kort daarop wordt het zelfs 2-0. David Deeves duikt shorthanded voor het Haagse doel op en geeft Heinonen het nakijken.

Enkele minuten later komt Den Haag terug in de wedstrijd. James Easter scoort op aangeven van Hendrik Soderqvist 2-1. Paul Vincent staat aan het begin van de derde periode aan de basis van de gelijkmaker. Zijn pass wordt door John Hecimovic afgerond en de bezoekende Hagenezen staan weer gelijk.

In de slotminuten is het wederom David Deeves die beslist welk team er met de punten vandoor zal gaan. De kleine aanvaller haalt van grote afstand uit en weet Heinonen te passeren. Met Leo van den Thillart op de strafbank haalt HYS in de slotminuten Heinonen naar de kant. De extra veldspeler brengt echter geen verlossing en David Deeves kan de puck in het lege net schuiven. Het is de 12e treffer dit seizoen voor de Tijgers-forward.

Door de winst behoudt Amsterdam de aansluiting met de top vier. Het team staat twee punten achter op Den Haag, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Geleen staat drie punten voor en heeft Ă©Ă©n wedstrijd minder gespeeld. In Den Haag zal de onzekerheid inmiddels toeslaan. De sterke selectie staat er zeer matig voor in de ranglijst en zal nog moeten knokken voor een playoff-plek. Wie de nieuwe coach van de hofstedelingen zal worden is nog niet bekend.

Groningen - Nijmegen
In het duel tussen de twee hekkensluiters wist Nijmegen in overtime twee punten mee te pakken. Het was echter zeker geen eenvoudige overwinning.

Joey Grasso had de bezoekers met zijn tweede doelpunt van deze competitie in de eerste periode op voorsprong gezet. In de tweede periode draaiden Nathan Daly en de teruggekeerde Juha Kaari de rollen echter om.

Grasso stond ook aan de basis van het tweede Nijmeegse doelpunt. De forward bediende Tom Yawney, die zijn eerste doelpunt van dit seizoen wist te scoren. De gelijke stand zou in reguliere speeltijd niet meer van het bord verdwijnen, waardoor overtime nodig was.

Door een hooking-penalty aan het einde van de reguliere speeltijd begon Nijmegen de extra tijd met een powerplay. Na 61 seconden in overtime scoorde Nick de Jong, waardoor de Devils met twee punten naar huis konden. Groningen pakte haar eerste punt in deze reguliere competitie.