Allstar teamfoto samen 1011

9 februari 201209:39

Door Joep Meijsen

Oranje klaar voor All Star Game

Het Nederlands team vervolgt de voorbereiding op het WK in Polen komende zaterdag tijdens de All Star Game. Ook de rest van het programma belooft een leuke avond voor ijshockeyliefhebbers.

Het wordt de derde wedstrijd voor het Nederlands team in het huidige seizoen. In november nam een uitgedund Oranje al deel aan wat uiteindelijk een drielandentoernooi was in het Poolse Torun. Daar werd gewonnen van Roemenië en verloren van Polen. Die laatste ploeg is als gastland in april de favoriet tijdens het WK dat in Krynica wordt gespeeld. Door de tweedeling die door de IIHF is doorgevoerd in Division I moet Nederland die poule winnen om weer op het tweede niveau in de wereld terecht te komen.

Ten opzichte van de selectie die naar Polen reisde is er nu sprake van een completer Oranje. Captain Bob Teunissen ontbreekt bijvoorbeeld dit seizoen vanwege prive-omstandigheden, terwijl ook de Nederlanders die in het buitenland spelen er vanwege teamverplichtingen natuurlijk niet bij zijn. Het gaat daarbij om Jamie Schaafsma, Michael Brandasu, Mitch Bruijsten, Mike Dalhuisen, Steve Mason en Nardo Nagtzaam. Alle voor de All Star Game geselecteerde spelers spelen in Nederland zelf.

De drie goalies zijn dezelfde als in Polen, Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk en Fabian Schotel. Defensief keren verschillende ervaren spelers terug. Nick de Jong, Jamie Visser, Mike Overweg, Jordy van Oorschot, Jurryt Smid, Wesley Hendriks, Rico Jonkers en Bjorn Willemse gaan de blokken vormen. Aanvallend is gekozen voor een zeer brede groep, waaronder de nog niet bij het WK speelgerechtigde Raphael Joly.

Verder zijn Diederick Hagemeijer, Marcel Kars, Ivy van den Heuvel, Ritchie van Hulten, Mickey Bastings, Kevin Bruijsten, Levi Houkes, Marco Postma, Lars van Sloun, Jan-Jaap Natte, Peter van Biezen, Tony Demelinne, Ronald Wurm, Akim Ramoul en Jeffrey Melissant geselecteerd. De wedstrijd tussen Oranje en een selectie van de imports in de North Sea Cup begint om half negen. Vanaf 19.00 uur is er echter onder naam Trick Competition al een skills-competitie tussen betrokken spelers.

Daarbij wordt onder meer gezocht naar de snelste schaatser, het hardste schot en wie het beste is in het penaltyshot. Aan de verschillende onderdelen doen zo'n tien spelers mee, zowel imports als spelers van het Nederlands team. In de pauze is er bovendien een optreden van zanger Johnny Rosenberg, die bekend is van het televisieprogramma The Voice of Holland.

Rondom de wedstrijd worden allerhande acties georganiseerd, waaronder een loterij, om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald-huis. Toegang tot het All Star-evenement is gratis na vooraanmelding via de site van de organiserende Eindhoven Kemphanen.