WK Logo intro

26 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Oranje maakt Tour to Tilburg

Het Nederlands team gaat zich komend seizoen intensiever voorbereiden op het wereldkampioenschap in Tilburg. Onder de noemer Tour to Tilburg worden op verschillende ijsbanen oefenwedstrijden gespeeld.

Dat heeft bondsvoorzitter Joop Vullers gezegd bij de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Nederlandse ijshockeybond en de gemeente Tilburg over de organisatie van het kampioenschap. Daarbij werd ook het logo voor het kampioenschap onthuld.

Nederland oefent naar alle waarschijnlijkheid tegen Frankrijk, België en Groot-Brittannië. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid om weer een allstar-game te organiseren tussen Oranje en een selectie van overige spelers uit de eredivisie. Vullers: ‘Tour To Tilburg, de naam zegt het al, deze wedstrijden zullen plaatsvinden op meerdere ijsbanen in Nederland. Uitsluitend de laatste oefenwedstrijd, een paar dagen voor de WK gaat nu reeds met zekerheid naar onze partner, de gemeente Tilburg.' Waarschijnlijk wordt in Tilburg ook een oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Oostenrijk gespeeld.

Eerder deze week werd al bekend dat Henk van de Pas voorzitter wordt van het organisatiecomité. Daarnaast is er een executive board met Vullers als voorzitter. Ook zijn voorgangers John Ponsioen en Jan de Greef nemen daarin zitting, evenals de Tilburgse wethouder Jan Hamming. Het WK begint op maandag 19 april en wordt op 25 april waarschijnlijk afgesloten met de wedstrijd Oostenrijk tegen Oekraïne. Woensdag en vrijdag zouden de rustdagen zijn. Het definitieve programma wordt in september goedgekeurd.