24 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

'Oud'-Nijmegen vecht terug

De oude organisatie van Nijmegen Emperors laat in een persbericht weten goed op weg te zijn naar het komende seizoen. De club stelt de meeste Nederlandse spelers al onder contract te hebben en belooft ook een terugkeer naar het harde, fysieke spel waar ijshockeyliefhebbers in Nijmegen van houden.

De groep rond Jan Driessen en Jos Cornelissen reageert op de publicatie van plannen van een alternatieve groep eerder deze week op IJshockey.com. 'Het is zinloos om twee apparte groepen te krijgen die evenveel van het Nijmeegse spel houden en dit ook allebei terug willen halen. Wij zijn hard op weg om volgend seizoen sterk te beginnen en deze groep gelooft er ook in', zegt de organisatie in het persbericht over de plannen.

Het persbericht is voorzien van de namen van veertien spelers die een contract hebben ondertekend met de Groep Driessen. Dit zijn vrijwel allemaal spelers die ook vorig jaar uitkwamen voor Emperors. Een nieuwkomer is oud-Zoetermeer-doelman Kisito Zonneveld, die afgelopen seizoen in de Verenigde Staten speelde. Hij moet een duo gaan vormen met Marcel den Hartog, die vorig jaar eerst opstapte en daarna terugkeerde bij Nijmegen. Ook Dennis Jonker, die de afgelopen jaren voor Den Haag en Amsterdam uitkwam, is nieuw in de selectie. Hij werd in Nijmegen opgeleid.

De groep Driessen erkent dat het een tijd stil is geweest rond het Nijmeegse ijshockey. 'Echter dit betekent niet dat er niet gewerkt wordt voor het komende seizoen. Na een seizoen te hebben gehad die niet uitpakte zoals verwacht, willen wij mededelen dat wij als spelers, Coaches en begeleiding achter de Emperors blijven staan en weer het ijshockey zullen brengen zoals men gewend is van Nijmegen. Wij willen het harde en fysieke spel van Nijmegen weer terugbrengen. Wij zijn blij dat de sponsors in ons blijven geloven en hopen dat de fans dit komend seizoen ook weer zullen doen', meldt de groep.

De volgende spelers zouden volgend seizoen uitkomen voor Nijmegen: TJ van Apeldoorn, Bert van de Braak, Yoni Cornelissen, Timothy Gerritsen, Marcel den Hartog, Nick de Jong, Dennis Jonker, Dave Stappershoef, Erik Tummers, Dennis Unk, Harrie Verdonschot, Huub Verdonschot, John Versteeg en Kisito Zonneveld. Ook coaches Jorma Manterre en Ron Pilgrim alsmede begeleiders Jacquenine Driessen, Peter Crilaard, Ed Damen en Henny van Gennip treden volgens de groep weer aan.