Overdracht Paraijshockey

21 september 202421:25

Door Danny Micola von Fürstenrecht

Overdracht Para-ijshockey naar IJshockey Nederland

Vandaag vond de officiële overdracht van de para-ijshockeysport plaats van Gehandicaptensport Nederland naar IJshockey Nederland. Dos Engelaar van Gehandicaptensport Nederland en vicevoorzitter Danny Micola von Fürstenrecht ondertekenden de officiële documenten.

Steun van Gemeente Amsterdam

Danny Micola von Fürstenrecht benadrukte dat IJshockey Nederland deze ijshockeydag niet had kunnen organiseren zonder de steun van de Gemeente Amsterdam. “Wij zijn er trots op een echte ‘girls only’ tour te starten, para-ijshockey te promoten en een vrouwenwedstrijd te organiseren,” aldus Micola von Fürstenrecht.

“We zijn erg blij dat we Gehandicaptensport Nederland de afgelopen drie jaar hebben kunnen ondersteunen met subsidies. Voor mensen met een beperking is het net zo belangrijk om volwaardig te kunnen sporten als om deel te nemen aan het sociale aspect van wedstrijden en evenementen. Parasporten, zoals de para-ijshockeywedstrijd van afgelopen weekend, laten zien dat deze disciplines volwaardige sporten zijn. Dat para-ijshockey nu ook onderdeel is van IJshockey Nederland onderstreept dit. Dit soort initiatieven versterken niet alleen de sportieve uitdaging, maar ook de sociale verbinding en dragen bij aan een inclusieve samenleving.”

— Stadsdeelbestuurder Zeeger Ernsting voegde hieraan toe: