Eaters pellegrims coach 0910

3 maart 201508:36

Door Joep Meijsen

Pellegrims bij staf van Oranje

De technische staf van het Nederlands team voor het WK in Eindhoven wordt versterkt met Mike Pellegrims. De voormalige Belgische international is op dit moment assistent-coach in de DEL.

Pellegrims is nu nog met zijn team, Wolfsburg Grizzly Adams, betrokken bij de play-offs in Duitsland. In de eerste ronde wordt deze week een best-of-three gespeeld tegen Krefeld Pinguine voor een plaats in de kwartfinales. Pellegrims deed eerder internationaal ervaring op als assistent-coach van Servië.

De in Antwerpen geboren Pellegrims geldt als de meest succesvolle Belgische ijshockeyer aller tijden, met een sterke binding met Nederland. In ons land speelde hij voor Geleen en Utrecht, alvorens hij via de Franse competitie een loopbaan opbouwde in Duitsland. Als speler werd hij kampioen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

De werkzaamheden van Pellegrims zijn afhankelijk van de prestaties van zijn team in de play-offs in Duitsland. 'We zijn erg blij dat Mike heeft toegezegd het team te komen ondersteunen. De kennis en ervaring die Mike meeneemt, zal een grote toegevoegde waarde zijn voor het team', zo laat technisch directeur Theo van Gerwen van de ijshockeybond weten.

Ook Bohuslav Subr gaat deel uitmaken van de staf van de nationale ploeg. De coach van de Nederlandse IJshockey Academie gaat vooral tegenstanders scouten en zich bezighouden met video en analyse.

Het WK in Eindhoven begint op 13 april en duurt de hele week. Kaartverkoop vindt plaats via Ticketpoint. Deelnemers zijn, naast Nederland, Groot-Brittannië, Zuid-Korea, Kroatië, Litouwen en Estland.