Eaters kratky pass 0708

23 juli 200800:00

Door Remco

Petr Kratky blijft in Geleen

Eaters Geleen heeft opnieuw een speler vastgelegd voor het komende seizoen. De 32-jarige Tsjechische verdediger Petr Kratky kwam vorig seizoen al naar Geleen als vervanger van zijn landgenoot Martin Toms.

Petr Kratky is geen onbekende in de Nederlandse competitie. In het seizoen 2005-2006 speelde Kratky al voor Heerenveen en bereikte hij met de Flyers de finale van de play-offs. Kratky maakte tijdens zijn verblijf in Heerenveen een prima indruk wat hem een overgang opleverde naar Briancon in Frankrijk. Het afgelopen seizoen begon Kratky bij Newcastle Vipers in het Verenigd Koninkrijk maar werd daar in december na tegenvallende prestaties weggestuurd.

In januari pikte Geleen Kratky op om de tegenvallende Martin Toms te vervangen. Kratky bewees in de resterende wedstrijden van het seizoen een aanwinst te zijn voor de Limburgers. De 1,96 lange en 102 kilo zware verdediger speelde nog zes wedstrijden in de reguliere competitie waarin hij tot drie goals en vijf assists kwam. In de verloren play-off serie tegen Tilburg liet Kratky één assist noteren.

Eaters-voorzitter Raymond Wintraecken is blij met de komst van Kratky: ‘Kratky is een zeer ervaren verdediger met een goede eerste pass en met een geweldig hard schot, misschien wel het hardste schot in de Nederlandse competitie. We waren al langer in gesprek met Kratky en boden hem reeds voor zijn terugkeer naar Tsjechië een contract aan. Kratky wilde echter wat meer bedenktijd, welke wij hem dan ook gegund hebben. We hebben uiteraard contact gehouden met elkaar en zijn afgelopen week tot een akkoord gekomen.'