Nl hagemeijer close 0910

12 november 201123:18

Door [email protected]

Polen te sterk voor Oranje

Het Nederlands team heeft de eerste wedstrijd van het EIHC-toernooi in Polen verloren. Het gastland was in Sanok met 5-1 te sterk voor Oranje.

Polen was over de hele wedstrijd genomen duidelijk de bovenliggende ploeg. Toch duurde het tot in de tweede periode voordat er definitief afstand genomen werd van Nederland. Het waren vooral een aantal prima reddingen van Ian Meierdres die Oranje lang in de race hielden.

Kevin Bruijsten had Nederland in de eerste periode nog wel op voorsprong gezet. De puck kwam uit een rebound wat gelukkig bij de aanvaller van Eindhoven terecht, die daarna vanuit een lastige hoek raak schoot voor de openingstreffer.

Polen kwam echter weer op gelijke hoogte met een houdbaar lijkend schot van Rafał Dutka vanaf de blauwe lijn. De 2-1 was daarna bijzonder ongelukkig. Een afstandsschot van Piotr Sarnik veranderde via de stick van Ivy van den Heuvel vlak voor het doel van richting en werd daarmee onhoudbaar voor Meierdres.

Vroeg in de tweede periode kreeg Nederland misschien wel de beste kans op een tweede doelpunt. Diederick Hagemeijer werkte zich op kracht langs een verdediger en kwam daarmee vrij voor het Poolse doel te staan. Hij zag zijn backhander echter gekeerd worden door de goalie.

Polen bleef echter de sterkere ploeg, liep verder uit en liet Nederland achter zich. Bij zowel de 3-1 als de 4-1 mocht een Poolse speler de puck compleet ongedekt inschieten bij de tweede paal. Die goals kwamen op naam van Leszek Laszkiewicz en Damian Słaboń.

In de slotfase zette Rafał Dutka de eindstand via een backhander van dichtbij op 5-1 gezet, voor zijn tweede van de avond. Dutka was ook betrokken bij twee andere goals en was aan Poolse kant de grote man zaterdagavond. Leszek Laszkiewicz had naast zijn goal ook drie assists in de wedstrijd.

Ian Meierdres werd na de wedstrijd uitgeroepen tot Man of the Match aan Nederlandse kant. Zondag mag het Nederlands team aantreden tegen Roemenië, dat op vrijdag met 9-0 verloor van Polen.