Trappers hardcore kampioen 0607

4 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Previews: Trappers/Flyers

Het voorbeschouwen op het nieuwe seizoen was nog nooit zo lastig, gezien de weinige oefenwedstrijden die zijn gespeeld en de late completering van selecties. IJshockey.com doet toch maar een poging. In de eerste aflevering Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers.

Klik hier voor de previews Amsterdam/Geleen >>>

Klik hier voor de previews Nijmegen/Den Haag >>>

Tilburg Trappers

Vertrokken: Dave Bonk, Jeff Paul, Jeff Burgoyne, Diederick Hagemeijer, Phil Groeneveld, Emil Lundgren, Robbert Maas, Nick Boucher.

Nieuw: Don Nichols, Mike Lalonde, Brendan Bernakevitch, Dennis Unk, Bob Teunissen.

Introductie: Tilburg Trappers heeft de kern van het kampioensteam van vorig jaar behouden en heeft zoals gebruikelijk de uitgebreidste voorbereiding gehad van alle teams. De eerste prijs van het seizoen is bovendien ook alweer binnen. Trappers zal dan ook waarschijnlijk prima beginnen aan het nieuwe jaar.

Kracht: Tilburg heeft vier van de top vijf topscorers van vorig jaar behouden. De aanvallers Mike Lalonde en Brendan Bernakevitch lijken goede vervangers voor de vertrokken topscorer Dave Bonk en ten overvloede heeft Trappers ook nog de topscorende Nederlander van vorig seizoen aan de selectie toegevoegd; Bob Teunissen. Kortom, aanvallend zit het wel goed.

Twijfel: Ian Meierdres deed het heel behoorlijk tijdens de wedstrijd om de Ron Berteling Trofee. De jonge doelman vormt een duo met de ook vorig jaar weer erg sterke Martin Trommelen. Laatstgenoemde is echter erg blessuregevoelig, waardoor er veel verantwoordelijkheid op de schouders van een jongeling kan komen te liggen. De geruchtenmachine meldt dan ook dat Trappers mogelijk nog een importgoalie gaat aantrekken.

Sleutelspeler: Don Nichols is een speler met enorm veel ervaring, die de afgelopen jaren drie finales speelde met Heerenveen. Hem wordt echter gevraagd om zowel Jeff Paul als Jeff Burgoyne te vervangen. Trappers heeft defensief dan ook een Don Nichols in topvorm nodig.

Conclusie: Tilburg Trappers is de te kloppen ploeg dit jaar.

Play-off-kans: 90 procent

flyers_nijmegen_goal_180207.jpg

Heerenveen Flyers

Vertrokken: Casey Bartzen, Brian Ballman, Don Nichols, Brad Wanchulak, Kevin Bruijsten, Garrett Winder, Joshua Harding, Markus Ojala, Sander Dijkstra (?), Corey Sabourin, Dennis Schreur, Kelly Shields.

Nieuw: John Gordon, Aleksandr Ivanov, Tim Kelleher, Erik Landman, Martijn Maghielse, Matt McCarthy, Mike McCarthy, Oriel McHugh, Mike Nason, Aleksandr Panchenko, Lawne Snyder.

Introductie: Heerenveen verloor afgelopen voorjaar voor het derde jaar op rij in de finale. Dit jaar wordt er een blik nieuwe buitenlanders opengetrokken om een plaatsje hoger op de ladder te eindigen. De ploeg heeft echter geen oefenwedstrijden gespeeld en ook niet veel trainingsuren gemaakt. Met zoveel nieuwkomers zal het dan ook tijd kosten om een team te smeden.

Kracht: Flyers beschikt over een selectie met weinig zwakke plekken. Het team kan als Ă©Ă©n van de weinige clubs in Nederland drie volwaardige aanvals- en verdedigingslijnen op het ijs brengen. Doelman Tim Kelleher lijkt gebaseerd op zijn ervaring ook een verbetering ten opzichte van Kelly Shields, wat ook een pluspunt is.

Twijfel: Heerenveen beschikt over een sterk vernieuwde selectie. De kracht van het team van vorig jaar was, dat het sterker tevoorschijn kwam uit een reeks tegenslagen en als team de finale om het landskampioenschap te halen. De selectie van dit seizoen lijkt vooraf meer kwaliteit te bezitten, maar of het ook een team wordt, moet nog duidelijk worden. Ook is het afwachten wie het veelscorende duo Bartzen/Ballman gaan vervangen.

Sleutelspeler: Mike Nason zou de nieuwe Bartzen kunnen worden. Een bewezen doelpuntenmaker in de Duitse Oberliga en een speler met een solide achtergrond. Vorig jaar grotendeels uitgeschakeld vanwege een hersenschudding. Als hij gaat draaien, samen met een paar van de andere nieuwe imports kan Flyers ver komen.

Conclusie: Flyers is de uitdager. Na drie tweede plaatsen, moet het nu dan toch echt gebeuren.

Play-off-kans: 90 procent