Tijgers raats close2 0708

2 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Raats terug bij Den Haag

Hys heeft de selectie uitgebreid met Jimmy Raats. De aanvaller uit Scheveningen speelde tot vroeg in het vorige seizoen ook al in Den Haag, maar wisselde toen naar Amsterdam op zoek naar meer speeltijd.

Bij zijn vertrek eind oktober werd al gemeld dat een hereniging in de toekomst niet werd uitgesloten. Raats speelde, met uitzondering van het 2002-03 seizoen, zijn volledige carriere in Den Haag. Zijn enige uitstap beleefde hij bij Heerenveen Flyers. Raats is een veelvuldig jeugdinternational.

Jimmy Raats speelde vorig jaar vier wedstrijden voor Den Haag en 26 in Amsterdam. Hij kwam in die speeltijd tot drie goals en Ă©Ă©n assist. Volgens de website van Den Haag is het Raats duidelijk dat hij ook het komende seizoen zal moeten knokken om ijstijd.

Met de terugkeer van Raats heeft Den Haag nu acht spelers onder contract voor het nieuwe seizoen. Alan van Bentem, Marcel Bruinsma, James Easter, Robert Horak, Jan-Jaap Natte, Andri Salomonson en Joy Turpijn. Het team staat komend seizoen onder leiding van de naar Nederland terugkerende Brian de Bruyn.